Operativ Produktionstekniker

Bunden | Lidköping, Skövde

Bli eftertraktad på arbetsmarknaden och var med och utveckla hållbara produktionsprocesser inom livsmedels-, läkemedels- och tillverkningsindustrin.

Omfattning 300 YH-poäng (ca 1,5 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

1 januari 2025

Gå till utbildningen

Sista ansökningsdatum

Kontakta utbildningsanordnaren

Fler starter

1 januari 2026

Om utbildningen

Bli eftertraktad på arbetsmarknaden och var med och utveckla hållbara produktionsprocesser inom livsmedels-, läkemedels- och tillverkningsindustrin. Utbilda dig till Operativ produktionstekniker med inriktning polymera material. Utbildningen pågår 1,5 år och omfattar 300 yrkeshögskolepoäng.

En stor del av utbildningstiden är lärande i arbete (LIA) på en arbetsplats som ger dig möjlighet att utveckla dina kunskaper i arbetslivet. De företagskontakter du knyter under dina LIA-perioder ger ökade chanser till jobb direkt efter utbildningen. Du kan göra din LIA såväl i Sverige som utomlands i hela Europa.

BESKRIVNING AV UTBILDNINGEN
Polymera material är komplexa och används överallt runt omkring oss, exempelvis i byggnadsmaterial, implantat och förpackningar. Tillverkarna är i stort behov av personer med kompetens som kan bidra till hållbar utveckling och effektivisering via bland annat LEAN. Vi erbjuder en specialiserad utbildning som ger praktiska och teoretiska kunskaper för att arbeta som produktionstekniker i de flesta tillverkande företag samtidigt som du får eftertraktad kompetens att arbeta med formsprutning, formgjutning och värmeformning inom polymerindustrin.

VAD KAN JAG JOBBA SOM?
Efter utbildningen kan du arbeta som exempelvis processoperatör, tekniker, produktionsberedare eller ställare på företag inom plast- och gummiindustrin men också övriga tillverkningsindustrin. Ansvarsområden är bland annat att göra riskanalyser, styra och övervaka tillverkningsprocesser, säkerställa att dessa sker effektivt och med hög kvalitet men också att kunna åtgärda eventuella fel vilket kräver stor kunskap om såväl tillverkningsprocessen, utrustningen samt materialet.

OM UTBILDNINGEN:
Utbildningen är en heltidsutbildning som omfattar 300 yrkeshögskolepoäng, YHP, och pågår under 1,5 år. En veckas studier motsvarar 5 YHP. Föreläsningarna ges på Campus Västra Skaraborg med sändning till Skövde. Lärare finns på plats i Lidköping två till tre dagar per vecka. Övriga dagar ägnas åt grupparbete eller självstudier.

Examen:
Yrkeshögskoleexamen

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Lidköpings kommun Campus Lidköping