Event & Destination Developer

Distans | Kalmar, Vimmerby

Utbildningen ger dig kompetens att ansvara för planering, genomförande och utvärdering av koncept- och produktutveckling fysiska och digitala koncept.

Omfattning 400 YH-poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

19 augusti 2024

Gå till utbildningen

Sista ansökningsdatum

6 maj 2024

Fler starter

1 augusti 2025

Om utbildningen

Event & Destination Developer (utbildningen hette tidigare Konceptutvecklare Event & besöksnäring) ger dig kompetens att ansvara för planering, genomförande och utvärdering av koncept- och produktutveckling för fysiska och digitala koncept. Efter utbildningen kan du också jobba med kvalificerade arbetsuppgifter inom försäljning, marknadsarbete och eventproduktion.

Utöver goda kunskaper om besöksnäringen, ger utbildningen kunskaper i affärsutveckling, hållbar utveckling, projektledning, affärsekonomi samt utvecklar ditt sinne för affärsmannaskap.

Event & Destination Developer ger dig kompetens att ansvara för planering, genomförande och utvärdering av koncept- och produktutveckling för fysiska, hybrida och digitala event/produkter. Efter utbildningen kan du också jobba med kvalificerade arbetsuppgifter inom marknadsföring, eventproduktion samt leda och genomföra projekt inom event och besöksnäringen. Utöver goda kunskaper om besöksnäringen, ger utbildningen kunskaper i hållbar affärs- och konceptutveckling, event management, entreprenörskap samt affärsekonomi.

Efter avslutad utbildning ska du ha kunskaper om/i:
Specialiserade kunskaper inom projektledning, marknadsföring samt koncept- och produktutveckling av fysiska, hybrida och digitala event/produkter i yrkesrollen som Event & Destination Developer.
Kunskaper om och överblick över angränsande yrkes- och kompetensområden såsom försäljning, ekonomi och juridik
Kunskaper om arbetsprocesser och kvalitetskriterier inom projektledning, marknadsföring samt koncept- och produktutveckling av fysiska, hybrida och digitala event/produkter i yrkesrollen som Event & Destination Developer.

Efter avslutad utbildning ska du ha färdigheter i att:
Planera, utföra samt identifiera resurser för att utföra specialiserade arbetsuppgifter inom projektledning, marknadsföring samt koncept- och produktutveckling av fysiska, hybrida och digitala event/produkter i yrkesrollen som Event & Destination Developer.
Lösa sammansatta problem inom projektledning, marknadsföring samt koncept- och produktutveckling av fysiska, hybrida och digitala event/produkter i yrkesrollen som Event & Destination Developer.
Kommunicera åtaganden och lösningar på såväl svenska som engelska inom projektledning, marknadsföring samt koncept- och produktutveckling av fysiska, hybrida och digitala event/produkter i yrkesrollen som Event & Destination Developer.

Efter avslutad utbildning ska du ha kompetenser att:
Självständigt behandla teoretisk och praktisk projektledning, marknadsföring samt koncept- och produktutvecklingsarbete för fysiska, hybrida och digitala event/produkter på ett sådant sätt att det leder vidare till lärande och professionell utveckling i yrkesrollen som Event & Destination Developer.

TÄNKBARA YRKESROLLER EFTER UTBILDNINGEN:
Konceptutvecklare inom event och besöksnäring
Event & Destination Developer
Event- och marknadskoordinator
Kvalificerad säljare inom event och besöksnäring
Projektledare inom event och besöksnäring
Produktionsledare inom event och besöksnäring

KURSER
Affärsekonomi (20 poäng)
Affärsjuridik (20 poäng)
Affärsmannaskap (30 poäng)
Branschkunskap - besöksnäring (20 poäng)
Business English and Cross Cultural Communication (15 poäng)
Business Innovation (20 poäng)
Digital Events (10 poäng)
Event Management (20 poäng)
Hållbar utveckling (30 poäng)
Projektledning (25 poäng)
Tourism and Hospitality Marketing (25 poäng)
Lärande i Arbete 1 & 2

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

IHM Business School AB Malmö

Webbplats

E-post

Telefon