Specialistundersköterska inom vård och omsorg av äldre

Distans | Eskilstuna, Visby

Vänder sig till dig som har erfarenhet av att arbeta som undersköterska inom äldrevården. Distans och halvfart så du kan kombinera arbete med studier.

Omfattning 200 YH-poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 50%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

1 augusti 2024

Gå till utbildningen

Sista ansökningsdatum

Kontakta utbildningsanordnaren

Fler starter

1 augusti 2025

Om utbildningen

Vår YH utbildning till Specialistundersköterska inom Multisjuka äldre vänder sig till dig som har yrkeserfarenhet av att arbeta som undersköterska inom äldrevården. Du läser utbildningen till specialist undersköterska på distans och 50% så att du kan kombinera arbete med studier. Välkommen med din ansökan!

Utbildningen ger dig en yrkesroll som innefattar kvalificerat arbete och teamarbete inom geriatrik. Fördjupa din kunskap inom gerontologi och få specialiserad kunskap om äldres livsvillkor i samhället. Få specialiserade kunskaper och kompetens kring hur IT kan användas som stöd i avancerad omvårdnad av de mest sjuka äldre samt som kvalitetsverktyg och mycket mer.

Efter genomförd examen har du kompetens att arbeta som Specialistundersköterska inom äldrevård som innefattar kvalificerat arbete och teamarbete inom geriatrik.

Studieform
Vår YH utbildning till Specialistundersköterska bedrivs på 50% studietakt och distans med inplanerade fysiska närträffar på studieorten. Mellan närträffarna kommer du varje vecka ha schemalagda online-lektioner samt arbeta självständigt med dina studier via lärplattformen. Eftersom YH-program går på halvfart går det bra att kombinera arbete med studier. Halvfart innebär 20 timmar/vecka.

Inför varje kurs får du en studiehandledning med läsanvisningar, tidsschema för inlämningsuppgifter samt datum för fysiska träffar. Lärplattformen stöder interaktion mellan de fysiska träffarna. Utöver det finns kursmaterial, litteratur, övningsuppgifter och inspelade föreläsningar. Via plattformen får du feedback direkt i uppgifterna vilket underlättar kommunikationen mellan de studerande och utbildaren. Du får feedback direkt i uppgifterna vilket underlättar kommunikationen mellan dig och utbildaren.

KUI har anställda lärare som ansvarar för den övergripande undervisningen. Utöver det har vi inbjudna föreläsare från arbetsliv och forskning som bidrar med kunskap och fördjupning utifrån sitt område.

94% av våra studerande rekommenderar KUI Yrkeshögskola till andra.

KUI arbetar ständigt för att få både YH-utbildningarna och även arbetsmarknaden efter avslutad utbildning så jämställd som möjligt. Vi ser därför gärna att flera män ansöker till våra utbildningar.

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

KompetensUtvecklingsInstitutet Sverige AB

Webbplats

Telefon