Undersköterska/Stödassistent med specialistkompetens inom välfärdsteknologi

Distans | Alingsås, Göteborg

Vill du vara med i utvecklingen av vård och omsorg och har ett intresse för välfärdsteknik?

Omfattning 100 YH-poäng (ca 1 år)

Examen Ingen examen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 50%

Kvalifikationsnivå (SeQF) Inte nivåplacerad

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

19 augusti 2024

Gå till utbildningen

Sista ansökningsdatum

25 juni 2024

Fler starter

18 augusti 2025

Om utbildningen

Vill du vara med i utvecklingen av vård och omsorg och har ett intresse för välfärdsteknik? Vill du förbättra livskvaliteten, öka självständigheten, tryggheten och delaktigheten för dem du möter i ditt dagliga arbete? Framtidens vård och omsorg innebär förändrade arbetssätt och nya kunskapsområden och i den här eftergymnasiala utbildningen får du kompetens att handleda, stödja och utbilda vård- och omsorgstagare, kollegor och anhöriga i det digitala förändringsarbetet på din arbetsplats.

Att arbeta med välfärdsteknik
Som undersköterska eller stödassistent med specialistkompetens inom välfärdsteknologi får du en viktig roll vid implementering av nya digitala arbetssätt. Med fördjupad kompetens inom området kan du bidra med ett tydligt fokus på behovet som tekniken ska tillgodose oavsett om det gäller individ, grupp eller organisation.

Rollen innebär att du kan bidra till hälsofrämjande miljöer och kvalitetsarbete i verksamheten samt ge stöd och utbilda vård- och omsorgstagare, kollegor och anhöriga vid användning av digitala hjälpmedel. Utbildningen ger dig kunskaper i att arbeta enligt gällande lagstiftning inom området och att reflektera över etiska frågor som kan uppstå vid digitala arbetssätt.

Om utbildningen
Under utbildningen får du lära dig
att handleda och utbilda vård- och omsorgstagare, anhöriga och personal i tekniska lösningar som kan förbättra omsorgstagarens trygghet, aktivitet och delaktighet i samhället
om välfärdsteknik, e-hälsa och digitalisering kopplat till behov i vård, omsorg och funktionshinder
hålla/leda utbildningsinsatser på individ-, grupp- och verksamhetsnivå
hur du kan bidra till goda hälsofrämjande miljöer och kvalitetsarbete i verksamheten
att samverka med och medverka i tvärprofessionella team
att arbeta utifrån gällande lagstiftning
etik, värdegrund och teorier kopplat till välfärdsteknologi.

Studieupplägg
Utbildningen är ettårig och går på distans. Studietakten är 50 procent. Studierna är flexibla och du kan delvis bestämma själv när och var du vill studera. Utbildningen har en digital träff per månad. Utöver det ingår det varje vecka digital handledning och/eller webbinarium. Du behöver ha tillgång till dator, internetuppkoppling, headset och kamera.

Utbildningen anordnas i samarbete med Campus Alingsås. Det innebär att du som bor i närheten av Alingsås har möjlighet att nyttja deras lokaler för att följa med i distansundervisningen. Du kan också studera i grupp med andra som bor i samma område. Läs mer om Campus Alingsås.

Samarbete med arbetslivet
Vi har ett tätt samarbete med företag och organisationer från arbetslivet, som bland annat deltar i utbildningens ledningsgrupp, tar emot studerande på LIA och håller i kurser. Utbildningen genomförs i samarbete med följande aktörer:

Alingsås kommun – Göteborgs Stad – Härryda kommun – Kungälvs kommun – Tre Stiftelser

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Göteborgs Stad, Yrgo