Specialiserad undersköterska, inriktning psykiatri

Bunden | Umeå

Är du sugen på att fördjupa dina kunskaper inom psykiatri och få nya spännande arbetsuppgifter som USKA samt möjliggöra ett nytt steg i karriären?

Omfattning 200 YH-poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 50%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

2 september 2024

Gå till utbildningen

Sista ansökningsdatum

26 maj 2024

Fler starter

1 september 2025, 1 september 2026

Om utbildningen

Utbildningen leder till yrkesroller som specialiserad undersköterska, boendestödjare eller skötare med inriktning och fördjupning inom psykiatri. Studieformen är bunden med träffar i Umeå och studietakten motsvarar halvfart (50 procent) för att utbildningen ska gå att kombinera med fortsatt arbete till viss del. Den här utbildningen har dessutom ett antal så kallade YH Flex-platser att erbjuda dig som redan har mycket av kunskaperna och kan gå en kortare väg mot examen.

INGÅENDE KURSER
Psykisk hälsa och ohälsa (10 yhp)
Lagstiftning (10 yhp)
Organisation och dokumentation (15 yhp)
Kommunikation och professionellt förhållningssätt (30 yhp)
Missbruk och samsjuklighet (20 yhp)
Personlighetssyndrom (10 yhp)
Psykiatriska sjukdomar och omvårdnadsprocessen (45 yhp
LIA 1 - Lärande i arbete 1 (20 yhp)
LIA 2 - Lärande i arbete 2 (20 yhp)
Examensarbete (20 yhp)

UPPLÄGG
Undervisningen varvar studieveckor på skolan med distans- och hemstudieveckor, förutom under LIA-perioderna, för att möjliggöra för tillresande med lite längre avstånd att delta. Den skolförlagda tiden består av föreläsningar, seminarier, redovisningar, handledda grupp- och metodövningar samt studiebesök mm, medan resterande studietid består av självstudier och grupparbeten understött av distansundervisning och en lärplattform där allt samlas. Via vår lärplattform Learnpoint finns digitalt material, självinstruerande övningar och uppgifter med hänvisningar till kurslitteraturen samt olika former av kunskapstester mm att tillgå för flexibla studier. Här sker även kommunikationen med skolan, kursansvariga och kurskamrater samt inlämningsuppgifter mm laddas upp och bedöms. Kursernas slutliga betygsättning sker även i lärplattformen.

YH FLEX
YH Flex vänder sig till dig som redan har mycket kunskaper och erfarenhet inom området, men kanske inget examensbevis eller annat formellt intyg. Vi ger dig en chans att gå utbildningen och ta en examen men utan att lägga ner tid och kraft på sådant du faktiskt redan kan. YH Flex är till för sökande som redan har betydande reell kompetens inom området förvärvad genom erfarenhet, internutbildning eller andra utbildningar, och som önskar få detta validerat med möjlighet till en anpassad och individuell studieplan på vägen mot en yrkeshögskoleexamen. Om du är intresserad av att bli validerad behöver du först söka som vanligt till utbildningen och lämna in de meriter du har. Detta för att dels styrka din behörighet och dels för att ge oss en möjlighet att bedöma om vi rekommenderar dig validering och därefter en eventuell YH Flex-plats. Så snart vi tagit emot din ansökan och dina uppladdade handlingar tittar vi på dessa och gör en första bedömning om vi rekommenderar dig att validera med möjlighet till YH Flex. Du väljer själv om du vill anta erbjudandet.

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Umeå kommun - Umevux