FPGA - ingenjör

Distans | Virsbo

Vill du arbeta som utvecklingsingenjör inom FPGA-teknik? Gå vår utbildning FPGA-ingenjör! (tidigare TEIS)

Omfattning 220 YH-poäng (ca 1 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

26 augusti 2024

Gå till utbildningen

Sista ansökningsdatum

15 maj 2024

Fler starter

1 augusti 2025, 1 augusti 2026

Om utbildningen

FPGA-ingenjörsutbildning passar för individer som är intresserade av att arbeta med produktutveckling. Den är idealisk för de som vill vidga sina kunskaper och färdigheter inom utveckling av inbyggda FPGA-system. Personer med god logisk färdighet, stark problemlösningsförmåga och passion för tekniska innovationer kommer att trivas i denna utbildning.

Utbildningen är intensiv och praktisk för att träna kunskaper och färdigheter som krävs för att för att bli anställningsbar som utvecklingsingenjör efter utbildningen. Varje vecka hålls statusmöten och leveransuppgifter till en fiktiv kund. Det betyder att du tränas från dag ett att skapa teknisk rapport, testprotokoll, produktionsunderlag med mera som krävs i industrin. Om du kommer direkt från skolan utan industrierfarenhet måste du beräkna 40 timmar i veckan för utbildningen. Alla lärare och handledare (idag 15 personer) arbetar heltid som utvecklingsingenjörer på olika företag och det ger er ett stort kontaktnät redan under utbildningen. Alla handledarna och lärarna har gått någon av AGSTUs utbildningar.

AGSTU (Arbete Genom STUdier) är en skola som är specialiserad på att utbilda utvecklingsingenjörer inom inbyggda FPGA-system. Vi har ett mycket stort kontaktnät med företag i Sverige och internationellt. Skolan organiserar även en internationell konferens årligen i Stockholm och Köpenhamn (FPGAworld.com), där våra studerande ibland presenterar sina arbeten.

LIA
Av utbildningens 220 YH-poäng utgörs 50 YH-poäng av LIA (Lärande I Arbete), d.v.s. praktik i samarbete med företag från branschen. Många av våra studerande hittar sin framtida arbetsgivare under LIA-perioden. Till utbildningen har vi idag garanterade LIA platser på följande företag; Intel, Ericsson, ABB Robotics, Motion Control AB, Alstom Rail, Sweden AB, Prevas AB, AFRY Västerås, Senseair AB, Totalförsvarets Forskningsinstitut, Hitachi Energy Sweden AB, Synective Labs AB och BAE Systems Hägglunds. Det går naturligtvis att söka själv till andra företag.

Karriärvägar
Vid examen har de studerade många karriärmöjligheter, både nationella och internationella. Flera av tidigare examinerade studerande har blivit chefer och specialister på en rad olika företag så som Ericsson, AFRY, ALSTOM, Etteplan, Saab, BAE Hägglunds, Senseair, Motion Control med många fler.

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

AGSTU AB

Webbplats

Telefon