Kvalitetssamordnare inom industriell tillverkning

Distans | Skellefteå, Stockholm

👩‍🔧 Specialisera dig inom industriell tillverkning – lär dig hur du kan arbeta med hälsa, säkerhet, miljö och kvalitet (HSEQ)!

Omfattning 300 YH-poäng (ca 1,5 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

19 augusti 2024

Gå till utbildningen

Sista ansökningsdatum

15 maj 2024

Fler starter

1 augusti 2025, 1 augusti 2026

Om utbildningen

Hälsa, säkerhet, miljö och kvalitet (HSEQ) inom industriell tillverkning: Om du tycker det är viktigt och intressant med hälsa, säkerhet, miljö och kvalitet (HSEQ) i arbetslivet har du hittat rätt utbildning. Här får du alla de kunskaper du behöver för att kunna jobba med HSEQ i industriell tillverkning. Du kommer att fördjupa dig i lagar, regler och standarder som styr HSEQ-arbetet. Vi går igenom hur du implementerar olika ledningssystem samt metoder och verktyg för att planera, genomföra, följa upp och förbättra HSEQ-prestationen i en organisation. Efteråt kommer du kunna jobba som kvalitetssamordnare inom olika typer av tillverkningsföretag.

Du läser på distans med platsträffar i Stockholm eller Skellefteå: Utbildningen går på distans men kommer med tre obligatoriska platsträffar i Stockholm eller Skellefteå. Du hittar allt innehåll i utbildningen i vår digitala plattform och du har regelbunden kontakt med lärare och studiekamrater via Teams, webbmöten, chatt och forum. Vi kommer ha både praktiska övningar och projektarbeten, som du redovisar antingen digitalt eller vid våra platsträffar.

Testa på yrket på din LIA: En viktig del av utbildningen är Lärande i arbete (LIA), där du får möjlighet att testa dina teoretiska kunskaper i praktiken som kvalitetssamordnare inom tillverkningsindustrin. Du kommer att arbeta på en kommun eller ett privat företag och få handledning samt feedback på ditt arbete. LIA är ett utmärkt tillfälle att dessutom skapa viktiga kontakter med potentiella arbetsgivare.

Efter utbildningen – karriärmöjligheter och lön: Efter att du avslutat utbildningen kan du söka anställning som kvalitetssamordnare inom olika tillverkningsföretag. Din roll kommer att innefatta ansvar för HSEQ-arbetet och att säkerställa att olika standarder uppfylls. Ingångslönen varierar beroende på arbetsplats och erfarenhet, med en genomsnittlig ingångslön mellan 30 000 och 45 000 kr i månaden.

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Lernia Utbildning AB

Webbplats

E-post

Telefon