Logistiker

Bunden | Bromma

För dig som vill arbeta med både operativa och strategiska logistikfrågor.

Omfattning 415 YH-poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

26 augusti 2024

Gå till utbildningen

Öppen för sen anmälan

Sista ansökningsdatum

17 april 2024

Fler starter

1 augusti 2025

Om utbildningen

Logistiken får en allt större betydelse i företag och organisationer och som logistiker styr du flöden av material, information och betalningar. För att skapa effektiva flöden arbetar du med ständiga förbättringar och maximerar värde samtidigt som du minimerar slöseri. Målet är att leverera en vara eller tjänst på rätt plats och i rätt tid, på ett så konkurrenskraftigt sätt som möjligt. Logistikern är spindeln i nätet som arbetar med både operativa och strategiska logistikfrågor.

VAD ARBETAR DU MED?
I ditt arbete som logistiker är processer och flöden nyckelbegrepp. Den interna logistiken står i fokus, men även ämnen som yttre logistik, processinriktad verksamhetsutveckling, Lean, inköp, ledarskap, projektledning och kvalitet. Med din breda kunskap i Lean vet du hur produktionsteknik och produktionslogistik påverkar företagets ekonomiska resultat.

Du lär dig att analysera, planera, styra och utveckla företagets produktionslogistik så att material, maskiner och människor används så effektivt som möjligt. Med fokus på internationell, spedition och outsourcing styr du den globala logistikverksamheten. Du blir väl insatt i begreppet produktkvalitet och kan använda de verktyg som finns för att mäta och förbättra kvalitet. Du lär dig lösa problem, att presentera dem, samt att leda och genomföra projekt och processer. IT-system är en viktig del och du kan tillämpa och ansvara för att IT-system implementeras som stöd för logistik- och produktionsstyrning. Du arbetar med systematiskt miljö- och kvalitetsarbete.

Programmets områden spänner över både logistik, teknik, kvalitet och inköp vilket ger dig en bred bas och ett flertal inriktningar att jobba inom.

Listan med exempel på jobb som du är kvalificerad för är lång. Du kan bland annat arbeta som logistiker, produktionslogistiker, produktionsplanerare, produktionsutvecklare, produktionsledare eller Lean-koordinator. Efter examen arbetar du i tillverkningsindustrin, tjänste- och transportföretag, IT-branschen, byggbranschen eller i den offentliga sektorn. Förutsättningarna på arbetsmarknaden är goda då företagens behov av kompetens är stort och framtiden för dig som logistiker är därför mycket lovande.

LIA – LÄRANDE I ARBETE
En viktig del av utbildningen är Lärande i arbete (LIA) och är yrkeshögskolans motsvarighet till praktik. Det innebär att du som studerar, praktiskt tillämpar och lär dig ditt yrke ute på en arbetsplats. Du får handledning av personal som arbetar i yrkesrollen. Cirka en tredjedel av utbildningen är LIA där du lär dig yrkesrollen och ger dig en viktig förståelse för vad som förväntas av dig som yrkesverksam.

SAMARBETE MED ARBETSLIVET
Vi har ett mycket starkt samarbete med arbetslivet, och tillsammans med dem har vi utvecklat denna utbildning som ger dig de kunskaper som företagen efterfrågar när de ska anställa logistiker. Vi samarbetar bland annat med Orio Logistics/Orio Management, PostNord TPL, SAAB, Snusbolaget Norden, Sonat, Unik Resurs, Exacta -Sweden AB, Fractus och Valueone.

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

TUC Sweden AB - Yrkeshögskola

Webbplats

Telefon