Teknisk testare

Bunden | Göteborg

Rollen som mjukvarutestare är avgörande för företag att kunna kvalitetssäkra sina nya system och programvaror - bli teknisk testare på 1,5 år!

Omfattning 300 YH-poäng (ca 1,5 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

19 augusti 2024

Gå till utbildningen

Sista ansökningsdatum

18 augusti 2024

Om utbildningen

På den här utbildningen ligger fokus på kvalitetssäkring av programvara, webbplatser och IT-system så de blir bättre, snabbare och mer stabila att använda.

Som teknisk testare, även kallat mjukvarutestare eller QA-testare, blir det ditt ansvar att hjälpa utvecklare förutse och hitta avvikelser från de uppställda kraven, så att de kan säkerställa att en produkt fungerar som tänkt i de system den ska ingå i. Du behöver kunna tillräckligt med programmering för att förstå vad utvecklarna gör. Du kommer att ha koll på exakt vad beställaren vill ha, och kan tolka kraven i varje utvecklingssteg så att det inte uppstår några fel eller problem.

Din roll som mjukvarutestare är att steg för steg säkerställa att teamet undviker misstag och ser till att produktens funktionalitet, stabilitet och prestanda testas, utvärderas och förbättras kontinuerligt. Du planerar och skapar strategier för testning, sätter upp och konfigurerar testverktyg och plattformar för testautomatisering, och skapar automatiserade tester med hjälp av script och databaser.

Eftersom IT-miljöer blir alltmer komplexa krävs också alltmer specialiserad kompetens för att få allt att fungera som det ska. Det betyder att arbetsmarknaden för IT-specialister är mycket stor och kommer att växa under lång tid framöver. Inte minst finns det en stor efterfrågan och brist på personer som har kompetens att kvalitetssäkra de nya system och programvaror som hela tiden utvecklas. Mjukvarutestning har en avgörande betydelse inom utveckling av allt från programvara och webbapplikationer för persondatorer och mobiltelefoner till komplexa system för industrirobotar, självstyrande bilar, Virtual Reality, Artificiell Intelligens och Internet of Things.

Du kan arbeta direkt för ett produktföretag, som konsult i eget företag eller med varierande kunder för ett konsultbolag. Du kan få arbeta med manuell utforskande testning, men mer och mer av testerna är idag automatiserade. Efter ett antal år kan du arbeta som Testledare eller Testdesigner och efter en framgångsrik karriär kan du kanske sluta som Kvalitetsansvarig.

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

JENSEN Education School AB

Webbplats

Telefon