Specialistundersköterska anestesi, operation och intensivvård

Distans | Alingsås, Göteborg, Piteå

Är du undersköterska och vill specialisera dig inom anestesi, operation och intensivvård? Vår tvååriga distansutbildning ger dig specialistkompetens.

Omfattning 200 YH-poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 50%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

2 september 2024

Gå till utbildningen

Sista ansökningsdatum

25 juni 2024

Om utbildningen

Specialistutbildad undersköterska anestesi, operation och intensivvård

Arbetar du som undersköterska inom anestesi, operation eller intensivvård och vill utbilda dig till specialistundersköterska? Vår utbildning ger dig eftertraktad kompetens då du kan arbeta med kvalitetssäkring och bidra till att höja kompetensen inom vården. Utbildningen ger dig kompetens att arbeta med fördjupad omvårdnad, driva förbättringsarbete och medverka i utbildning på din arbetsplats.

Eller arbetar du inom äldreomsorg eller hemtjänst idag men vill börja arbeta inom anestesi, operation och intensivvård istället? Då kan du söka till vår utbildning som ger dig en spännande och trygg lotsning in i verksamhetsområdet.
Utbildningen är på distans med fysiska träffar.

Du hittar mer information om utbildningen på www.yrgo.se

Förkunskaper och behörighet
För att kunna bli antagen till utbildningen behöver du uppfylla vissa förkunskapskrav:

Grundläggande behörighet
Innebär att du har en gymnasieexamen eller motsvarande. Mer om vad grundläggande behörighet innebär hittar du på vår hemsida www.yrgo.se.

Särskilda förkunskaper
Godkända betyg i följande kurser (eller dokumenterade kurser, kunskaper eller erfarenheter som motsvarar dessa):

Anatomi och fysiologi 1
Hälso och sjukvård 1
Hälso och sjukvård 2
Omvårdnad 2
Psykologi 1
Social omsorg 2

samt ytterligare kurser från vård- och omsorgsprogrammet eller motsvarande. En totalsumma på minst 1250 poäng, inklusive ovanstående kurser.

Avseende utbildningar i äldre kurser utgår vi i från SKOLFS 2011:196 om vilka kurser enligt kursplaner som motsvaras av kurser enligt ämnesplaner.

Arbetslivserfarenhet
Du måste också ha minst ett års yrkeserfarenhet på heltid som undersköterska, eller motsvarande.

OBSERVERA att du får tillgodoräkna dig 5 årsarbetslivserfarenhet på heltid som merit beräknas i ansökan, så var noga med att bifoga samtlig styrkt relevant arbetslivserfarenhet med korrekta intyg.

Uppfyller du inte förkunskapskraven får du besked om detta så fort vi har granskat din ansökan. Är det fler som uppfyller förkunskapskraven än det finns platser, så gör vi ett urval för att avgöra vilka som blir antagna.
Urvalet för denna utbildning gör vi baserat på betyg, arbetslivserfarenhet och skriftliga prov i svenska. Efter avslutad ansökningsperiod kommer du som uppfyller förkunskapskraven att få en inbjudan med länk till urvalsproven.


Saknar du förkunskaper?
Saknar du de listade förkunskaperna kan du ändå vara behörig om du har skaffat dig motsvarande kunskaper på annat sätt, till exempel genom arbetserfarenhet, kvällskurser eller annan eftergymnasial utbildning.

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Göteborgs Stad, Yrgo