Specialistundersköterska Psykisk ohälsa/Skötare

Distans | Örebro

För dig som är undersköterska och vill ha kompetensen att på ett professionellt sätt möta och hjälpa människor som lider av psykisk ohälsa.

Omfattning 235 YH-poäng (ca 2,5 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska

Studietakt 50%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

1 augusti 2024

Gå till utbildningen

Sista ansökningsdatum

Kontakta utbildningsanordnaren

Om utbildningen

Det här är en yrkeshögskoleutbildning för dig som är undersköterska, som vill specialisera dig inom psykisk ohälsa. Utbildningen ger dig kompetensen att bemöta personer med psykisk ohälsa och dess närstående och vara ett stöd i rehabiliteringen.
Det krävs allt högre kompetens för att arbeta inom vården med människor i utsatta tillstånd. Dessutom ökar personalbehovet i takt med att den psykiska ohälsan ökar.

På utbildningen får du kunskaper i att kunna hantera olika etiska dilemman och identifiera, analysera och välja behandlingsmetoder. Du kommer även ha kompetens för att utveckla vården, kunna medverka i och driva olika förbättringsprojekt.

Du som funderar på att söka utbildningen arbetar förmodligen redan i dag inom vården och vill utveckla din kunskap inom just detta område.
Efter avslutad utbildning finns stora möjligheter att göra karriär inom området. Du kan arbeta som specialistundersköterska/Skötare inom psykisk ohälsa.

Arbetssätt och arbetsformer
Studierna bedrivs på halvtid och är på distans med ett antal obligatoriska närträffar på skolan, Campus Risbergska i Örebro. Du förväntas studera på egen hand via vår lärplattform, med stöd från skolan.
I utbildningen ingår även LIA (lärande i arbete) i fyra veckor. Då är utbildningen förlagd på en arbetsplats. Dessa veckor läser du på heltid och följer ett schema som du får på arbetsplatsen.
Du förväntas delta i all undervisning på skolan och följa arbetsplatsens tider vid LIA.

På utbildningen använder vi oss av lärplattformen Fronter för kommunikation mellan lärare och studerande. Därför måste du ha tillgång till en dator eller läsplatta som kan kopplas upp mot skolans trådlösa nätverk under studietiden.

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Örebro kommun Yrkesutbildningscenter