Specialistundersköterska inom vård och omsorg av äldre

Distans | Skövde

För dig som vill vara med och utveckla äldreomsorgen.

Omfattning 200 YH-poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 50%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

26 augusti 2024

Gå till utbildningen

Sista ansökningsdatum

Kontakta utbildningsanordnaren

Om utbildningen

Yrkeshögskoleutbildningen Specialistundersköterska inom äldreomsorg är en vidareutbildning för dig som är undersköterska och vill vara med och utveckla äldreomsorgen. Utbildningen har tagits fram i nära samarbete med arbetslivet. Efter utbildningen kommer din kompetens att efterfrågas och vara viktig för det kvalitets- och utvecklingsarbete som pågår inom äldreomsorgen.

Specialistundersköterska inom äldreomsorg - ett framtidsyrke!
Specialistundersköterska är en eftergymnasial vidareutbildning för dig som är undersköterska. Efter avslutad utbildning ska du kunna använda ett salutogent och personcentrerat arbetssätt. Utbildningen ger dig kunskap för fortsatt professionell utveckling.

Utbildningen ger efterfrågad kompetens
Efter utbildningen får du specialiserade kunskaper inom gerontologi, geriatrik, kognitiv svikt, psykisk ohälsa, palliativ vårdfilosofi och välfärdsteknologi. Du får också kompetens att självständigt och tillsammans med andra planera, bedöma, utföra och följa upp specialiserade omsorgs- och omvårdnadsuppgifter som en del av det multiprofessionella teamet.
Utbildningen ger kompetens i att stödja och vägleda i komplexa omsorgs- och omvårdnadssituationer. Den ger också kunskap om funktionsbevarande och rehabiliterande arbetssätt. Du får kompetens att arbeta målstyrt och systematiskt. Dessa kompetenser efterfrågas och är betydelsefulla i arbetet med att utveckla verksamheten och dess kvalitet.

Lärande i arbete (LIA)
Lärande i arbete (LIA) ingår i utbildningen, vilket ger dig möjlighet att omsätta teoretiska kunskaper i praktisk handling.

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Skövde kommun, Skövde Yrkeshögskola