Specialistundersköterska inom demens

Distans | Arboga

Som specialistundersköterska inom demens kommer du ha kunskap om åldrandet och demenssjukdomarna, planera och utföra vården kring den demenssjuke.

Omfattning 200 YH-poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 50%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

1 augusti 2024

Gå till utbildningen

Sista ansökningsdatum

Kontakta utbildningsanordnaren

Om utbildningen

Specialistundersköterska inom demens (distansutbildning)

Som specialistundersköterska inom demens kommer du ha kunskap om det normala åldrandet och demenssjukdomarna, kunna planera och utföra vården kring den demenssjuka, kunna utföra och identifiera problem i omvårdnaden, utveckla och genomföra förändringar i miljön som förbättrar vardagen för den demenssjuka samt kunna överföra den teoretiska kunskapen till praktiskt handlande till förmån för alla omkring den demenssjuka.


Att studera på distans
Utbildningen bedrivs på distans, 50% studietakt. Upplägget för utbildningen är 8 obligatoriska träffar vilka innefattar introduktions-och tentamenstillfällen för kurserna i utbildningen.
Utbildningen är webbaserad vilket gör att du kan arbeta samtidigt som du studerar. Utbildningen kostar inget, men du får själv bekosta studielitteratur och resor. När du läser vår distansutbildning behöver du tillgång till dator, internet, webbkamera och headset.

Du kan söka studiemedel hos CSN.

Hur går det till att studera på distans?
Vi använder en Teams som lärplattform, en lärplattform är som ett klassrum i datorn. Där finns till exempel arbetsuppgifter, diskussionsforum och grupparbeten. Du får dina föreläsningar i form av filmer och annan material. Till filmerna får du inlämningsuppgifter som bedöms och betygssätts av lärare i respektive kurs.

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Arboga kommun, Vuxenutbildningen