Specialistundersköterska akut- och intensivvård

Distans | Linköping

Som specialistutbildad från denna utbildning kan du arbeta både som akutsjukvårdsundersköterska och intensivvårdsundersköterska.

Omfattning 200 YH-poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 50%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

1 augusti 2024

Gå till utbildningen

Sista ansökningsdatum

7 maj 2024

Om utbildningen

Som specialistutbildad från denna utbildning kan du arbeta både som akutsjukvårdsundersköterska och intensivvårdsundersköterska. Att arbeta som undersköterska inom akutsjukvård och intensivvård innebär att du dagligen handskas med avancerad teknik och svårt sjuka patienter.

Som specialistundersköterska inom akutsjukvård har du en fördjupad kunskap och kompetens i akut vård av patienter från flera olika kliniska discipliner och i alla åldrar. Du får kompetens att kunna arbeta med avancerad omvårdnad i tvärprofessionella team, agera i urakuta situationer och bemöta patient/närstående professionellt.

Som specialistundersköterska inom intensivvård har du en fördjupad kunskap inom omvårdnad av patienter med svikt i vitala kroppsfunktioner. Du får kompetens om medicinskteknisk avancerad apparatur, som upprätthåller patientens liv, och hur du agerar vid förändring i patientens situation tillsammans med intensivvårdsteamet.

Utbildningen leder till yrkeshögskoleexamen som specialistundersköterska. Halva utbildningen utgörs av LIA (Lärande i arbete).

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Östsvenska Yrkeshögskolan AB