Massage- och Friskvårdsterapeut

Bunden | Linköping

Utbildning värd 400 YH-poäng. Du blir både massageterapeut och PT, en kombinerad kompetens som gör dig eftertraktad i friskvårdsbranschen.

Omfattning 400 YH-poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

5 september 2022

Ansök på massageutbildningar.se

Öppen för sen anmälan

Sista ansökningsdatum

15 april 2022

Fler starter

1 september 2023

Om utbildningen

Som Massage- och friskvårdsterapeut har du en bred och djup kompetens inom flera olika friskvårdsområden.

De senaste 15 åren har massagebranschen vuxit kraftigt och idag är massageterapi en utbredd behandlingsform. Du blir en välutbildad Massageterapeut och kan erbjuda olika terapeutiska behandlingar som är baserade på olika manuella tekniker och test- och undersökningar.

Efter avslutad utbildning är du Personlig tränare och har kompetens för att lägga upp, genomföra och utvärdera individuella träningsprogram. Inriktningen utgår från ett funktionellt synsätt. Du kan även leda gruppträning.

Ytterligare en aspekt på hälsa och välmående är kostens betydelse. Du kommer att kunna arbeta som Kostrådgivare inom ramen för friskvård.

För att kunna nå sina kunder på ett bra sätt får du verktyg inom coaching för individuell vägledning samt även retorik och presentationsteknik för att kunna vända sig till grupper.

Hälsa, massage och friskvård har en stor och växande marknad. Sammantaget har du efter den här utbildningen en unik kombinerad kompetens som gör dig eftertraktad för anställning i hälso- och friskvårdsbranschen. Du kan givetvis arbeta utifrån ett eget företag också.

Under utbildningens gång har du möjlighet att bli certifierad av Branschrådet Svensk Massage och licensierad Personlig tränare enligt Europe Active.

Utbildningen är upplagd med 27 veckor på skolan i Linköping, 31 veckor distansstudier och 22 veckor LIA på hemorten.

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Bergqvists Massage & Friskvårdsutbildningar AB