Logistics Planner

Bunden | Växjö

Vill du påverka företagets olika flöden och lönsamhet? Då är yrkesrollen logistikplanerare och utbildningen Logistics Planner rätt för dig.

Omfattning 415 YH-poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

19 augusti 2024

Gå till utbildningen

Sista ansökningsdatum

19 maj 2024

Om utbildningen

En logistikplanerare planerar och optimerar olika logistikprocesser för att säkerställa effektivitet och smidig hantering av företagets materialflöde. Rollen sträcker sig från att optimera material- och resursflöden till att hantera den ökade betydelsen av hållbarhet och digitalisering inom logistikprocesser.

Utbildningen Logistics Planner ger dig kompetens att arbeta både operativ och strategisk. Operativt hanterar du huvudsakligen uppgifter som transportplanering, leveransbevakning, hantering av eventuella logistikproblem och efterföljning av transporter. Strategiskt arbetar du med långsiktiga planer, såsom att skapa en leverantörsportfölj baserad på olika faktorer som garantier, ledtider, produktionsmetoder och kvalitet.

En logistikplanerare har en nyckelroll för företagets effektiva logistik och framgång. Du blir hjärnan bakom säkerställandet av att rätt varor är på rätt plats vid rätt tidpunkt och till rätt kostnad. Din uppgift inkluderar att skapa och hantera strategiska partnerskap med olika logistikleverantörer, optimera transportkedjor och se till att företaget har de nödvändiga logistikresurserna för att blomstra. Med din kompetens att balansera kostnadseffektivitet och kvalitet blir du en viktig kugge i maskineriet som håller företagets logistik smidig och framgångsrik.

Yrkesroller efter utbildningen
– Logistics Planner
– Logistik- och distrubitionschef
– Logistikkonsult
– Inköpskoordinator
– Logistikanalytiker

Dina möjligheter till jobb
Utbildade logistikplanerare är eftertraktade för att möta behovet av effektivitet och hållbarhet. Arbetsmarknaden förutspår goda möjligheter till jobb som logistikplanerare inom ett stort urval av företag, organisationer och offentliga verksamheter. Genom att integrera miljö-, effektivitets- och kostnadsaspekter i projekt blir logistikplaneraren en central aktör för företagens hållbara utveckling.

Läs mer arbetsmarknadens behov på nbi-handelsakademin.se

Utbildningsform
Utbildningen sträcker sig över 2 år, motsvarande 83 veckor. Detta är en schemalagd heltidstubildning med undervisning på skolan, och online 2-3 dagar per vecka. Övrig tid arbetar du självständigt eller i grupp och kan själv planera din tid. Under lärande i arbete, LiA, följer du de arbetstider som gäller på företaget.

Läs mer om vår pedagogiska modell på nbi-handelsakademin.se

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

NBI i Sverige AB