Event-, Scen- och Digital Produktionsteknik

Bunden | Göteborg

Drömmer du om ett teknisk avancerat yrke i en ledande roll bakom scenen? Sök till Event-, Scen och Digital Produktionsteknik idag!

Omfattning 400 YH-poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

19 augusti 2024

Gå till utbildningen

Sista ansökningsdatum

Kontakta utbildningsanordnaren

Om utbildningen

Utbildningen ger dig grundläggande kunskaper i att arbeta bakom scenen med event, teater och konserter eller i en streamingstudio med bildservrar och kameror. Du får lära dig ljusteknik, riggning och genomföra digitala produktioner. Utbildningen ger dig kompetens att arbeta som ljusbordsoperatör, projektions- och mediatekniker, eventtekniker, scentekniker och Stage Manager på landets alla arenor, teatrar och digitala produktionsbolag.

Efter avslutade studier ska du självständigt kunna ansvara för arbetet med en hel scen-, eller eventproduktion på turné eller ansvara för ett live-streamat event med kameror och bildservrar.

En event-, scen- eller digital produktionstekniker har specialiserad tekniskt kunnande inom ljus-, scen- och bildproduktion. Att förstå teknikerns roll och kunna samverka i en kreativ och skapande process är nödvändigt, liksom att kunna agera som projektledare i en komplex produktion med ekonomiskt ansvar. Du arbetar entreprenöriellt med goda kunskaper om branschens omvärld och villkor. I din roll ingår även att riskbedöma och självständigt ansvara för säkerheten inom scen, event och digital produktion.
Dessutom ska du ansvara för en god arbetsmiljö och ett hållbart arbetssätt, utöver att kunna kommunicera väl och skapa, samt etablera goda relationer.

En tredjedel av utbildningen är arbetsplatsförlagd, så kallad LIA – Lärande i arbete, vilket ger dig unika möjligheter att knyta värdefulla kontakter.

Utbildningen bedrivs i moderna och ändamålsenliga lokaler för såväl teori som praktik. En stor styrka med utbildningen är att den bedrivs i nära samarbete med den andra linjen på Performing Arts School; Artist och musikallinjen.

Du kommer att arbeta på teatrar, scener, event och inspelningsstudios som är din kommande arbetsplats i en eller flera roller.

Du jobbar med ljus, ljud, video, riggning, planering och logistik. Du är först och sist på plats. Under föreställningen sköter du bildmixrar, ljus och programmering. Du ansvarar för att rätt dekorelement kommer in på rätt ställe vid rätt tidpunkt på ett säkert sätt. Som stagemanager ser du till att allt flyter på som det ska enligt planeringen. Verkar för en god stämning, löser problem och ser till att alla är på rätt plats vid rätt tillfälle.

Du utgår från producentens kravspecifikation, regissörens manus, ljuddesignerns ritningar och ansvarar för att allt sker säkert och medverkar aktivt i riskbedömningar. Du jobbar i ett stort kreativt team av olika kompetenser med våra främsta artister. Det är ett spännande, omväxlande och stimulerande arbete.

FAKTA
Längd 80 veckor

Lärosäte Performing Arts School

Sista ansökningsdatum 2 maj 2023

Startdatum 21 augusti 2023

Utbildningen är CSN-berättigad

Utbildningstyp Yrkeshögskola

Examen Yrkeshögskoleexamen

Antal poäng 400 YH-poäng

Inga kursavgifter. Den studerande bekostar litteratur och egen dator

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Dans i Göteborg AB