Elnätsspecialist inom vindkraftteknik

Distans | Trollhättan

En utbildning inom vindkraftteknik som ger dig goda kunskaper inom vindkraft och elnätets uppbyggnad.

Omfattning 300 YH-poäng (ca 1,5 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

26 augusti 2024

Gå till utbildningen

Sista ansökningsdatum

15 maj 2024

Om utbildningen

Vindkraft är en allt viktigare del för att vårt energisystem och samhälle ska fungera. Förra året stod vindkraften för ungefär 20 % av Sveriges elproduktion. Enligt analyser kommer behovet av energi att öka mångfaldigt fram till 2050 och där är vindkraften en viktig del för att vi ska kunna möta det ökade energibehovet. Då antalet vindkraftverk som byggs kommer att fortsätta öka framöver kommer även behovet av kompetent personal inom området att vara nödvändigt för att säkerställa Sveriges elförsörjning.

Det råder stor efterfrågan på vindkrafttekniker med kunskap om vindkraftens roll i elnätet och fördjupad kunskap och elnätsautomation, digitalisering i elnätet och digital kommunikation. Digitaliseringen genomsyrar branschen och IT-kompetens efterfrågas överallt inte minst i vindkraftsbranschen. Vindkraften expanderar kraftigt men kompetensbristen kan försvåra klimatomställningen.

Enligt en analys från Arbetsförmedlingen är det mycket goda möjlighet att få jobb fram till 2026, vilket är så långt som deras analyser sträcker sig.

Ta ditt nästa karriärsteg hos oss på YH Akademin!

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

YH Akademin AB

Webbplats

Telefon