Byggnadsingenjör - Digitalt byggande

Bunden | Gällivare, Kiruna, Luleå, Lycksele, Umeå

Vill du vara med i byggandet av framtidens hållbara samhälle? Då är utbildningen Byggnadsingenjör - Digitalt Byggande perfekt för dig!

Omfattning 415 YH-poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

19 augusti 2024

Gå till utbildningen

Sista ansökningsdatum

19 maj 2024

Om utbildningen

En byggnadsingenjör arbetar inom området civilingenjörskonstruktion och fokuserar på olika aspekter av bygg- och konstruktionsprojekt. Deras huvudsakliga uppgift är att planera, designa, konstruera och underhålla byggnader, infrastruktur och andra anläggningar.

Byggnadsingenjörer med BIM-kompetens spelar en central roll i att använda Building Information Modeling (BIM) i bygg- och konstruktionsprojekt. BIM är en digital process som involverar skapandet och användningen av virtuella modeller för att planera, designa, konstruera och underhålla en byggnad eller infrastruktur.

En byggnadsingenjörs primära ansvarsområde omfattar utveckling och implementering av tekniska lösningar för olika byggnadsprojekt, inklusive husbyggnad, installationer och andra infrastrukturella anläggningar. Genom att samordna och övervaka olika faser av byggprocessen säkerställer de att projekten uppfyller gällande tekniska standarder och hållbarhetskrav.

Yrkesroller efter utbildningen
– Byggnadsingenjör
– BIM- samordnare
– Projektledare inom byggbranschen
– BIM- och 3D/CAD-samordnare
– Digital byggnadsingenjör

Dina möjligheter till jobb
Rollen som Byggnadsingenjör med BIM-kompetens sträcker sig långt bortom traditionella byggprocesser. Genom att integrera hållbarhetsaspekter i ditt arbete öppnar du upp för möjligheter att arbeta inom miljö- och social hållbarhet. Arbetsmarknaden förutspår en stor efterfrågan på personer med denna kompetens. Och med ett omfattande nätverk och stark koppling till arbetslivet ger vi dig förutom kunskaper och färdigheter en direkt väg in i arbetslivet genom flera veckors praktik

Läs mer om arbetsmarknadens behov på nbi-handelsakademin

Utbildningsform
Utbildningen sträcker sig över 2 år, motsvarande 83 veckor. Detta är en schemalagd heltidstubildning med undervisning på skolan, och online 2-3 dagar per vecka. Övrig tid arbetar du självständigt eller i grupp och kan själv planera din tid. Under lärande i arbete, LiA, följer du de arbetstider som gäller på företaget.

Genom satellitformatet för Byggnadsingenjör kommer du 1 gång i veckan kunna delta i lektioner lokalt på plats på satellitorten. Detta ger dig möjlighet att delta i utbildningen oavsett om du bor i Norrbotten eller Västerbotten.

Under varje termin kommer det även vara 2- 3 träffar på plats i Luleå.

Läs mer om Blended learning på nbi-handelsakademin

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Handelsakademin i Göteborg AB