Blockchainutvecklare

Distans | Bromma

Nu kan du få specialiserade kunskaper inom teoretisk och praktisk utveckling av blockkedjebaserade system och applikationer.

Omfattning 400 YH-poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

5 september 2022

Ansök på medieinstitutet.se

Sista ansökningsdatum

Kontakta utbildningsanordnaren

Fler starter

1 september 2023

Om utbildningen

Längst fram bland de som ligger först. Nu kan du få specialiserade kunskaper inom teoretisk och praktisk utveckling, utformning och programmering av blockkedjebaserade system och applikationer.

Vad innebär blockchain?
Blockchain är tekniken bakom Bitcoin, men används idag till så otroligt mycket mer. En blockkedja är ett decentraliserat nätverk där det är möjligt att överföra och lagra information säkert, snabbt och transparent. Alla förändringar hakar i varandra i block och rapporteras till alla användare. Därför det är det av de absolut säkraste systemen som finns.

Snabbare och säkrare
Med blockchain gör man säkrare transaktioner, skapar effektivare arbetsflöden samt möjliggör utveckling av nya tjänster och produkter. Det blir färre mellanhänder, mindre kostnader och minimerar risken att informationen manipuleras. blockchain har passerat genom hypekurvan och nu är på väg mot en bred acceptans och tillväxtfas.

Efter avslutad utbildning:
• Du har specialiserade kunskaper inom teoretisk och praktisk utveckling, utformning och programmering av blockkedjebaserade system och applikationer.
• Du förstår arbetsprocesser och kvalitetskriterier inom teoretisk och praktisk utveckling, utformning och programmering av blockkedjebaserade system och applikationer.
• Du har färdigheter i att planera, utföra samt identifiera resurser för att utföra, specialiserade arbetsuppgifter inom arbete med utveckling, utformning och programmering av blockkedjebaserade system och applikationer.
• Du kan övervaka arbete med utveckling, utformning och programmering av blockkedjebaserade system och applikationer samt slutföra förelagda projekt inom yrkesrollen som Blockkedjeutvecklare.

Utveckling av e-krona pågår
Riksbanken har sedan ett antal år drivit projektet om en e-krona och våren 2021 genomfördes pilotstudier av blockchain. Man utreder nu hur en e-krona kommer att påverka svensk lagstiftning och Riksbankens uppdrag. Införande av e-krona kommer påverka hela finansiella systemet i Sverige. Kanske är du en av de som lanserar e-kronan när du är klar med din utbildning.

Enorma möjligheter
Föreningen auktoriserade revisorer har i en serie rapporter beskrivit effekterna av införandet av blockkedjetekniker. Man beskriver hur teknologin kan användas för digitala kvitton, säkra fakturor, fullmakter, behörighet att företräda en organisation och inlämning av företagsuppgifter till myndigheter.

Praktikperioder
Ungefär en tredjedel av studietiden gör du praktik på någon av de ledande företagen i branschen. Det ger dig möjlighet att utveckla din kompetens och skapa ett stort nätverk.

9 av 10 får jobb
Vi är en av få yrkeshögskolor som är kvalitetsauktoriserade. Vilket är en trygghet för dig som studerar här. Enligt uppgifter från YH-myndigheten har ungefär 9 av 10 ett kvalificerat jobb när de tar examen från en YH-utbildning.

Nära samarbete med branschen
Medieinstitutet har ett tätt samarbete med några av branschens främsta föreläsare och lärare. Det sitter även flera välkända företag med i utbildningens ledningsgrupp

Kostnadsfri och CSN-berättigad
Det kostar inget att gå utbildningen men eventuella utgifter för läroböcker kan förekomma. Utbildning berättigar till både lån och stöd från Centrala Studiestödsnämden (CSN).

Efter examen kommer du bland annat att kunna arbeta som:
• Blockkedje-utvecklare
• Javascript utvecklare
• Webbutvecklare

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Medieinstitutet i Sverige AB