Ambulanssjukvårdare

Bunden | Malmö

Är du utbildad undersköterska och vill vidareutbilda dig till ambulanssjukvårdare? Sök Lernias utbildning med start i augusti!

Omfattning 200 YH-poäng (ca 1 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

28 augusti 2023

Gå till utbildningen

Sista ansökningsdatum

15 april 2023

Fler starter

1 augusti 2024

Om utbildningen

Om utbildningen
Utbildningen vänder sig till dig som är utbildad undersköterska med minst 2 års arbetslivserfarenhet inom yrket. Du gillar att jobba inom vården och vill vidareutbilda dig för arbete inom ambulans och akutsjukvård.
Som ambulanssjukvårdare arbetar du i ambulansen vid utryckning och har ansvar för körning, kommunikation, medicinsk utrustning/teknik och att assistera ambulanssjuksköterskan eller annan medicinalpersonal i prehospital akutsjukvård. Arbetsuppgifterna är varierande och ingen dag är den andra lik.
Som ambulanssjukvårdare är man en del av ett team som tar hand om personer som drabbats av akuta sjukdomar eller olycksfall. Arbetet innebär ett nära samarbete med kollegor då man under ett pass arbetar nära varandra under många timmar.

Du behöver ha körkort innan du söker
För utbildningen krävs:
- Körkort B manuell i minst 12 månader

Det är idag ett anställningskrav med körkort B, men det är önskvärt med körkort C1. Du har möjlighet att ta C1 körkort under utbildningen men står själv för kostnaderna kopplat till körkortstillstånd, teoriprov, uppkörning och ev körlektioner.
Under utbildningen blir det obligatoriska moment i kursen Fordonskunskap och körteknik med övningskörning, och då krävs det att man har körkort B och att man ansökt om ett körkortstillstånd för C1.

LIA, lärande i arbete
Utbildningen till ambulanssjukvårdare genomförs i samverkan med ambulansstationer i Skåne. Utbildningen har ett tydligt fokus på yrkesrollen. Under utbildningens LIA-perioder (praktik) omsätter du dina teoretiska kunskaper ute på ett företag.
Du som studerande har tydliga mål som ska genomföras under LIA-praktiken. Detta ger dig ännu fler möjligheter att lära dig och fördjupa dina teoretiska kunskaper och prova praktiskt. Viktigt att tänka på är att man under sin LIA period följer företagets arbetstider. Om du väljer att ha arbete vid sidan av studierna kom då ihåg att ta ledigt under LIA-perioden, så du har möjlighet att genomföra din LIA.
LIA ger dessutom möjligheter till att nätverka och kontaktvägar som kan leda till arbete efter utbildningen.

Läs mer om utbildningen och ansök via länken ovan!

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Lernia Utbildning AB