Drift- och underhållsingenjör, infrastruktur
Distans | Borlänge
Sverige är ett stort land med ett omfattande nät av väg, järnväg och anläggningar kopplat till vårt sätt att förflytta oss.
Omfattning 300 YH-poäng (ca 1,5 år)
Examen Yrkeshögskoleexamen
CSN-berättigad Ja
Undervisningsspråk Svenska och engelska
Studietakt 100%
Kvalifikationsnivå (SeQF) 5
Studerandeavgift Nej
Sista ansökningsdatum
15 maj 2022
Fler starter
1 september 2023
Om utbildningen
Underhållstekniker infrastruktur
Sverige är ett stort land med ett omfattande nät av väg, järnväg och anläggningar kopplat till vårt sätt att förflytta oss. Framtidens infrastruktur kommer att leda till nya konstruktioner, vägar och transportmedel för att vårt samhälle ska utvecklas med en långsiktigt hållbar miljöstrategi. I din kommande yrkesroll kommer du att arbeta med befintliga och framtida system kring exempelvis tekniska funktioner, material och miljöpåverkan. Du kommer också att delta i utvecklingen och anpassa dagens infrastruktur till autonoma färdmedel och ökade mål kring säkerhet, framkomlighet och pålitlighet. Det finns ett omfattande behov av modernisering och utveckling av Sveriges infrastruktur, så du kommer att ha goda förutsättningar till arbete var du än befinner dig.
Hur ser en arbetsdag ut?
Din arbetsdag kommer att vara väldigt varierande, vilket påverkas av hur du själv väljer att inrikta dig under utbildningens gång. Vill du arbeta med att projektera och utreda befintlig och kommande infrastruktur på konsultbolag eller myndighet? Eller vill du inspektera, planera och ha en central roll i underhållet där insatser behövs? Du kommer att ha en varierande och utvecklande yrkesroll, som också innebär resande och ett stort ansvar.
Utbildningsanordnare
Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.