Tekniker tunga maskiner och fordon

Distans | Eskilstuna, Gällivare

Som tekniker för tunga maskiner och fordon arbetar du med underhåll av tunga maskiner- och fordon inom många olika branscher.

Omfattning 300 YH-poäng (ca 1,5 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

29 januari 2024

Gå till utbildningen

Öppen för sen anmälan

Sista ansökningsdatum

6 november 2023

Om utbildningen

Som tekniker för tunga maskiner och fordon arbetar du med service, felsökning, reparation och underhåll av tunga maskiner- och fordon inom många olika branscher. En del av arbetet innebär att arbeta med ny teknik. Arbetet erbjuder mångsidiga utmaningar och är för dig som är en praktisk problemlösare och som gillar att självständigt arbeta med komplexa komponenter inom el/elektronik, mekaniska och hydrauliska system på maskiner och fordon. Utbildningen riktar sig till dig som gillar att felsöka, analysera, diagnostisera och att praktiskt arbeta med fordon samt till dig som vill skaffa dig en efterfrågad kompetens som ger mycket goda jobbmöjligheter. Du behöver ha ett genuint tekniskt intresse och inspireras av stora maskiner och fordon. Din arbetsplats kommer att vara på en verkstad samt ute på fält.
Utbildningen är på distans med sex fysiska träffar (varierar mellan två till fyra dagar). Du får möjlighet att arbeta praktiskt med underhåll och teknik på tunga fordon i flera moment i kursen och i nära samarbete med de företag som behöver anställa. Utbildningen är CSN-berättigad och leder till en yrkeshögskoleexamen.
Om du uppfyller grundläggande behörighet men saknar tidigare utbildning i fordonsteknik kan vi erbjuda dig en BFU – behörighetsgivande förutbildning. Blir du godkänd på BFU:n blir du automatiskt erbjuden en plats på utbildningen tekniker tunga maskiner och fordon. BFU:n är på heltid i 4 veckor och genomförs på distans med en fysisk träff.

Ta ditt nästa karriärsteg hos oss på YH Akademin!

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

YH Akademin AB

Webbplats

Telefon