3D-artist Technical

Bunden | Eksjö

Vill du arbeta med kreativ och teknisk problemlösning för modellering, bildhantering, visualisering och virtuella miljöer? Gå 3D-artist Technical!

Omfattning 400 YH-poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

28 augusti 2023

Gå till utbildningen

Öppen för sen anmälan

Sista ansökningsdatum

17 april 2023

Om utbildningen

Det här är utbildningen för dig som vill arbeta kreativt och tekniskt med 3D-modellering, virtuella miljöer, bildskapande, animering och bildbearbetning inom arkitektur, inredning och möbler, formgivning, produktdesign och reklam. Utbildningen ger dig fördjupad teknisk kompetens och grundläggande färdigheter i bildskapande. Du kan jobba med processer och metoder för visualisering av arkitektur, inredning och produktdesign. Du får 2 års heltidsstudier med verktyg och teknik för 3D-modellering, visualisering och animering.

Efter utbildningen kan du jobba på många olika företag och i många roller. Yrket som 3D-artist är kreativt, strukturerat och problemlösningsorienterat. Du kan jobba både självständigt och tillsammans med andra. Du kan arbeta med 3D-grafik i olika skeden i arkitektur-, inrednings- och formgivningsprocesser. Samhällets ökande efterfrågan av bilder kombinerat med digitalisering och teknikutveckling gör att 3D-artister kommer att vara mycket efterfrågade på arbetsmarknaden under lång tid framöver.

Utbildningen är utformad i samarbete med branschens företag och med utbildningens ledningsgrupp. I ledningsgruppen ingår visualiseringsföretag, bildbyråer, arkitektkontor, möbelföretag, småhustillverkare, produktdesignföretag och designstudios. I utbildningens ledningsgrupp ingår representanter från IKEA, Sightline, Zynka/Semren Månsson AB, NY Studio, Hublys, Thule Group, Karema och Visulent.

Utbildningen är projektbaserad och söker likna verkliga arbetssituationer som du kommer att möta i arbetslivet. Vi gör ett flertal studiebesök och studieresor. Undervisningen genomförs av yrkesverksamma 3D-artister, arkitekter, konstnärer och fotografer i studiomiljö på Campusi12.

Utbildningen innehåller två praktikperioder (10+10 veckor) på företag i branschen. Du får inblick i yrkesroll och arbetsprocesser och du kan skapa kontakter. Efter avslutade studier är du redo för en yrkesroll som starkt efterfrågas av näringslivet.

Utbildningen är kostnadsfri och studerande är berättigade till studiemedel.

Jönköping University, Tekniska Högskolan, är ansvarig utbildningsanordnare.
Utbildningen genomförs av Campus i12 på plats i Eksjö.

Varje år antar vi fler än 20% av de sökande utifrån reell kompetens. Om du är intresserad av en utbildning, men har andra erfarenheter än de som listas i de formella behörighetskraven till utbildningen uppmanar vi dig att göra en ansökan och fylla i en komptenskartläggning. Läs mer under antagning på JU.SE/YH

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Tekniska Högskolan i Jönköping AB

Webbplats

Telefon