Specialistutbildad barnskötare med inriktning språkutveckling

Bunden | Malmö

Vill du påverka framtiden och bidra till barns språkutveckling? Satsa då på dig själv och utveckla och fördjupa dina kunskaper och yrkeserfarenheter!

Omfattning 200 poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 50%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

1 september 2021

Ansök på malmo.se

Sista ansökningsdatum

24 maj 2021

Fler starter

1 september 2022

Om utbildningen

Utbildningen är för dig som vill utvecklas och lära dig mer om barns språkutveckling. Du behöver redan ha sex månaders arbetslivserfarenhet från förskolan eller från annat arbete med barn i yngre åldrar för att vara behörig.
Arbetslivet behöver mer kompetens inom språkutveckling och efterfrågar personer med de kunskaper, färdigheter och kompetenser som ingår i utbildningen.
Du skaffar dig kunskaper och metoder att utveckla nya arbetssätt med inriktning mot barns språkutveckling, driva egna språkutvecklingsprojekt tillsammans med barn och kollegor. Du lär dig också att handleda kollegor i gemensamma lärprocesser som bidrar till att stärka förskolans uppdrag.
Utbildningen går på halvtid och det går bra att kombinera dina studier med arbete. Du går på utbildningen en dag i veckan och studerar resten av tiden hemma. LIA ingår som en del av utbildningen (lärande i arbete = praktikkurser) och den kan du göra på din arbetsplats inom förskolan.
Alla utbildningens kurser är särskilt inriktade mot språkutveckling alternativt språkutvecklande arbetssätt. Exempel på kurser är Språkutveckling,språkutvecklande arbetssätt i förskolan samt Berättande i skapande form. En självklar kurs är förstås Digitalisering och språkutveckling som ger dig kunskaper kring adekvata digitala arbetssätt, digital dokumentation och hur man kan utveckla arbetet i förskolan. Läs gärna mer på vår hemsida om kursernas innehåll.
Där hittar du också ansökan och information om behörighet. Hör av dig till oss om du vill veta mer!

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Malmö stad Yrkeshögskolan Malmö

Webbplats

Telefon