Skärgårdskapten, Härnösand

Distans | Härnösand

Omfattning 400 YH-poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

1 september 2022

Ansök på sjoutbildning.se

Sista ansökningsdatum

Kontakta utbildningsanordnaren

Fler starter

1 september 2023

Om utbildningen

Tvåårig yrkeshögskoleutbildning för dig som vill satsa på en karriär inom skärgårdstrafiken. Utbildningen omfattar bla Fartygsbefälsexamen klass VII och ger 12 månaders sjötid vilket ger dig behörighet som Fartygsbefäl klass VII inre fart när du tar examen.
Skärgårdskaptensutbildningen i Härnösand är en utbildning på ”Halvdistans”. Ca 75% av tiden följer du den teoretiska delen av utbildningen via länk. Du kan då välja om du vill sitta hemma eller på Lärcentrum i Härnösand (Sambiblioteket) men det kommer också att vara schemalagda aktiviteter som kräver närvaro. Du behöver alltså bo så att du regelbundet kan ta dig till Härnösand. Det rör sig då om tex praktisk övningar och handledning i studiegruppen. Att jobba på sjön är ett teamwork så en bra befälsutbildning går inte att genomföra helt på distans.

Under några veckor (3-4 veckor per termin) det första året kommer utbildningen att vara förlagd till Stockholm och då bor du på ett av våra fartyg på skolan i Stocksund eller på vår ö Idskär. Under andra året är större delen av höstterminen förlagd på Sjöfartshögskolan i Kalmar (10 veckor)

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Klart Skepp Marinteknik AB