Projektledare Elkraft distans

Distans | Åsbro

Omfattning 215 YH-poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 50%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

1 september 2023

Gå till utbildningen

Sista ansökningsdatum

Kontakta utbildningsanordnaren

Om utbildningen

Behovet av projektledare inom elkraft är stort över hela landet. Utbildningen är på distans och perfekt för dig som arbetar inom energibranschen och vill utvecklas och göra karriär. Efter avslutad utbildning kan du arbeta inom områdena projektledning och projektering inom elkraft.

Yrkesrollen
Som projektledare elkraft har du en av branschens viktigaste arbetsuppgifter. Det är ditt uppdrag att leda och driva projekt från uppstart till avslut. Med kunskap och professionalism genomför du projekt med teknisk kvalitet, i rätt tid, till ställda krav för att skapa nöjd kund. Du ansvarar för att ekonomiska rutiner följs, fakturering samt prognoser. Du kommer att arbeta med att säkra kvalité, arbetsmiljö och miljö i projektet. Du ha en samordnande roll och kommer ha kontakter med både myndigheter, kunder och andra berörda parter inom projektet. Du kan komma att delta i anbudsarbeten och inköp. Som projektledare utgår du från ditt kontor, men viss del av ditt arbeta kan komma att vara ute på fält.
Projektledare Elkraft behövs tillexempelvis inom nätbolag, entreprenadsbolag, servicebolag, produktionsbolag, inom infrastruktur- och industriverksamheter samt inom landsting.

Utbildningen
Om du är redo att ta nästa steg in i en ledarroll med mer övergripande ansvar finns möjligheten hos oss. Via Åsbro Kursgårds tvååriga distansutbildning kan du få den kompetens du behöver för att bli en eftertraktad projektledare på arbetsmarknaden. Utbildningen sker på Åsbro Kursgård och leds av kompetenta och erfarna mentorer från branschen. Utbildning omfattar 50% av studietiden vilket innebär att du kan jobba medan du studerar.
Genom utbildningen får du kunskap om branschens lagar och föreskrifter, affärsmannaskap och projekt som arbetsform. Du utvecklas i ditt ledarskap och förmågor för att kunna driva ett framgångsrikt team från start till mål. Kompetensen du skaffar dig är hett eftertraktad bland arbetsgivarna och det kan vara din chans att kliva fram och hitta din nya yrkesroll.

Utbildningen är till stor del teoretisk och kommer bedrivas på distans, främst via en digital studieplattform. I utbildningen ingår även totalt 13 nätverksträffar på plats i Åsbro Kursgård. Dessa kommer bland annat omfatta realistiska övningar på kursgårdens anläggning, längre LIA-perioder (Lärande i Arbete) och ett examensarbete. Största delen av utbildningen är självstudier. Delar av utbildningen sker på engelska.

Av utbildningens 215 YH-poäng utgörs 65 YH-poäng LIA (Lärande i arbete)

Åsbro Kursgård jobbar i nära samarbete med marknadens största aktörer. Det ger dig inte bara de senaste och mest relevanta kunskaperna för arbetslivet, utan även en möjlighet att skapa kontakter med energibranschens arbetsgivare.

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Åsbro Kursgård AB

Webbplats

Telefon