Lärarassistent med specialisering inom integration

Distans | Stockholm

Omfattning 300 poäng (ca 1,5 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

30 augusti 2021

Ansök på lernia.se

Sista ansökningsdatum

15 april 2021

Fler starter

1 augusti 2022

Om utbildningen

Är du intresserad av ett arbete där du stöttar lärare i deras administration och samtidigt ha ett integrerande arbetssätt? Då är vår utbildning till Lärarassistent med specialisering inom integration något du säkert skulle gilla!

En lärarassistent är ett stöd både i och utanför klassrummet och innehar kompetenser för att arbeta som ett administrativt stöd i skolan. Stora delar av utbildningen handlar om det svenska språket och hur du sedan kan stötta andraspråksinlärare för en funktionell språkbehärskning.

Under utbildningen till lärarassistent kommer du att få kunskaper om det svenska skolsystemet och svenska skolans uppdrag. Du kommer att kunna stötta och hjälpa lärare i deras vardagliga arbete med elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.
Du kommer jobba mycket digitalt och fungera som en länk mellan en organisations
IT-avdelning och dess dagliga verksamhet, du kommer att i det dagliga arbetet verka för ”ett lärande i ett digitalt landskap”. Kursen Integration i skolan behandlar stödjande av elever i deras integrationsprocess. För att du skall kunna verka i din roll innehåller utbildningen ett stort mått av pedagogiska modeller och verktyg som används i dagens skola.

För att trivas i rollen som lärarassistent med specialisering inom integration bör du tycka om att arbeta med det svenska språket. Att arbeta med människor i behov av stöd är något du trivs med och vill göra. Du tycker också att administration och administrativa sysslor är roligt.

Utbildningen sker på distans med 6 obligatoriska träffar under hela utbildningen. Utbildningen sker via schemalagda webbinarium 2- 3 gånger i veckan som kombineras med teoretiska kurser och praktiska inslag. Däremellan förväntas du arbeta med hemuppgifter enskilt och/eller i grupp. På platsträffarna sker tentamen, föreläsningar, diskussioner och praktiska övningar. Du deltar i den löpande undervisningen online. Alla uppgifter och allt studiematerial finns i Lernias lärportal.
Resa, eventuellt boende och andra omkostnader i samband platsträffarna bekostas av den studerande.

Distansupplägget kräver att du har en dator och en stabil uppkoppling till internet. För tentor, webbinarier och inlämningsuppgifter/redovisningar krävs också att du har en webbkamera.

Under din LIA-period (Lärande i arbete) är du på en arbetsplats och följer deras arbetstider.

Efter utbildningen kan du jobba som lärarassistent, pedagogassistent, administrativ lärarassistent, studiehandledare eller språkledare. Du har kunskaper om skolans organisation i form av huvudmannaskap, elevhälsoteam, administration och hur dessa är reglerande.
Du har även fått kunskaper om språkets betydelse för identitet och framgång och om olika neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, bakomliggande faktorer och hur man kan anpassa läromiljön för att göra den tillgänglig.

Under utbildningen har du också fått prova på olika skoladministrativa produkter, program och appar samt lärt dig mer om sociala nätverksteorier och digital media.

Du kan se vilka kurser som ingår i utbildningen samt hittar knapp till ansökan på www.lernia.se/yh

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Lernia Utbildning AB

Webbplats

E-post

Telefon