Futuregames Game artist

Bunden | Boden, Skellefteå

Omfattning 470 YH-poäng (ca 2,5 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

1 augusti 2023

Gå till utbildningen

Öppen för sen anmälan

Sista ansökningsdatum

7 juni 2023

Om utbildningen

Oavsett om du tänker dig en karriär inom karaktärs-, miljö (enviroment) produktion, effekter eller 3D-modellering kommer detta program att förbereda dig för branschen genom praktisk spelutveckling och med hjälp av yrkesverksamma lärare som handplockats från branschen.

Vi är stolta över att göra utbildningen så nära den professionella branschen som möjligt. En fjärdedel av din tid som student är praktik/LiA (Lärande i Arbete) på några av de bästa spelföretagen i Sverige som Coldwood Interactive, Zordix, GoldTown Games, Paradox Arctic, Turborilla, Avalanche Studios, Level Eight, North Kingdom, King, Ubisoft, EA DICE, Fatshark Games, Starbreeze Studios, Glorious Games Group, NEAT Corporation, Epic Games etc etc… Vi utökar listan år efter år!

Snabbfakta

Game Artist är en yrkesutbildning som regleras och är godkänd av Myndigheten för Yrkeshögskolan (MYH).
Två års heltidsstudier med 25% av studierna som LiA/praktik.
Genomförs på tre av våra hubbar (Boden, Skellefteå och Stockholm) med gemensamma föreläsningar men med lokala spelprojekt tillsammans med bl a designers och programmerare och med handledare på plats.
Alla studenter har sina egna arbetsstationer och förses med all programvara som krävs för att arbeta på ett professionellt sätt.
Alla våra lärare är professionella inom branschen, och vi arbetar dagligen med mentorer och specialister från många av de bästa svenska spelföretagen.
Nyckeln till utbildningen är våra fyra samarbetsprojekt där spelartister samarbetar med designers och programmerare för att producera spel som görs med metoder från och och handleds av personer från branschen.
Vi uppdaterar ständigt våra kurser som svar på branschens behov så att studenterna kan vara säkra på att de arbetar med de verktyg och metoder som behövs för att omedelbart hitta ett jobb när de tar examen!
Exempel på titlar och yrkesroller för dig efter examen är: Animator – Character Artist – Concept Artist – Environment Artist – Tech Artist

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Changemaker Educations AB

Webbplats

Telefon