Front End Developer

Bunden | Eskilstuna, Gävle, Katrineholm, Norrtälje, Vingåker, Östersund

💻 Utveckla framtidens användarvänliga hemsidor och appar i en kreativ och eftertraktad yrkesroll.

Omfattning 400 YH-poäng (ca 2 år)

1 augusti 2023

Ansök på kyh.se

9 september 2020

Vad gör en front end developer?
En front end utvecklare gör verklighet av idéer genom att utveckla webbapplikationer, individuellt såväl som i grupp. Yrkesrollen har vuxit fram ur det som tidigare generellt kallades webbutvecklare och idag efterfrågas främst kunskaper inom språken JavaScript, HTML5, CSS3.

Under utbildningen rustas du med gedigna kunskaper i att utveckla mot CMS-verktyg och interaktion med databaser. Du lär dig att programmera i JavaScript och strukturera JavaScript-projekt. Det är en roll som kräver att du arbetar i projektteam och du får bland annat testa på hur det är att vara SCRUM-master. Du lär dig även React, ett bibliotek för webbapplikationer som det just nu är hög efterfrågan på ute hos företag.

En arbetsdag som front end developer
Som front-end-utvecklare jobbar du med webbutveckling i team tillsammans kunder och övriga utvecklare, och du samarbetar även tätt med andra yrkesroller. Utbildningen och yrkesrollen passar dig som, utöver god teknisk kunskap, har en bra samarbets- och problemlösningsförmåga – och är duktig på att förstå uppdragsgivarens och slutanvändarens behov. Det finns gott om jobb och uppdrag på allt från mindre start-ups till byråer och större företag.

Det här är en anywhere-utbildning med studieorterna Eskilstuna, Gävle, Katrineholm, Norrtälje och Östersund.

Under en Anywhere-utbildning studerar du tillsammans med en mindre grupp på din ort, medan den samlade klassen på omkring 35 elever sitter i klassrum över hela landet. Många av våra Anywhere-studenter poängterar fördelarna med att studera med personer från olika delar av landet då man får breddade perspektiv och nya infallsvinklar genom samarbetet.

KYH AB