Energiingenjör miljö, klimat och förnybart

Bunden | Hässleholm

Energiingenjör, miljö, klimat och förnybart ger utmärkta möjligheter till en framtid med kvalificerade arbetsuppgifter inom energibranschen.

Omfattning 400 YH-poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

28 augusti 2023

Gå till utbildningen

Sista ansökningsdatum

15 maj 2023

Om utbildningen

Utbildningen till Energiingenjör inom miljö, klimat och förnybart ger utmärkta möjligheter till en framtid med kvalificerade arbetsuppgifter inom energibranschen som innefattar produktion, installation, underhåll och service av energianläggningar och energisystem. Efter examen väntar arbete med bland annat konstruktion, beräkningar, planering, beredning, kalkylering i projekt. Är du mera praktiskt lagd kan du arbeta som tekniker i olika installationer och anläggningar. Utbildningen fokuserar på miljö, hållbarhet, energieffektivitet, klimat och förnybar- och alternativ energi i såväl teori som praktik. Utbildningen är bred och ger en bra grund för din fortsatta yrkeskarriär inom energibranschen.

Genom perioderna med LIA (lärande i arbete) kommer du i kontakt med företag där du får möjligheter att omsätta teori i praktik och specialiserade arbetsuppgifter utifrån företagets verksamhet och profilering. Exempel på verksamheter kan vara anläggningar och system för VVS, Ventilation, Värme, Kyla, Vindkraft, Solenergi, Vatten.

Du kan också med utbildningen som grund arbeta med rådgivning och support för att finna energieffektiva lösningar. Företagen inom energisektorn expanderar och framtidsutsikterna är mycket goda för utbildade Energiingenjörer

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Hässleholms kommun, Yrkeshögskolan Syd