Elnätsdesigner

Distans | Stockholm

Distansutbildningen för dig som vill arbeta med utformningen av Sveriges nya elnät ⚡

Omfattning 400 YH-poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

21 augusti 2023

Gå till utbildningen

Öppen för sen anmälan

Sista ansökningsdatum

Kontakta utbildningsanordnaren

Om utbildningen

Vårt YH-program Elnätsdesigner passar dig som är tekniskt intresserad och vill arbeta med utformningen av Sveriges kommande nya elnät. Behovet av ett nytt elnät och ökad användning av el gör att chansen till jobb för elnätsdesigners är mycket stor i framtiden.

Vad gör en Elnätsdesigner?
Behovet av el är just nu större än någonsin. Samtidigt som användningen ökar har stora delar av landet ett elnät som behöver moderniseras för att klara den ökade användningen.

Som Elnätsdesigner, eller beredare som yrkesrollen också kan heta, är du en teknisk projektledare som arbetar med elutredningar på ett elnätbolag. Du kan också arbeta på teknikkonsultföretag eller som elentreprenör. Du arbetar bl.a. med olika former av tillstånd, eltekniska lösningar och felavhjälpning på elnätet. Du kan även jobba som konstruktör inom elnät och skapa digitala ritningar. I din roll arbetar du aktivt med att säkerställa att de nya elnäten uppfyller de höga krav på säkerhet och miljö som ställs idag.

STI:s utbildning
Under din tid på STI får du kunskaper om arbetsområdet elnät och elanläggningar. Du kommer kunna vara delaktig i hela förloppet från det att el skapas vid en energikälla tills att elen levereras i eluttagen. Du lär dig arbeta i de vanligaste programvarorna som används i din bransch när det handlar om beräkning och tekniska ritningar.

I din utbildning ingår det två perioder med LIA-praktik. Här är du ute på ett företag inom din bransch och arbetar med riktiga projekt.

Vår utbildning är en heltidsutbildning på distans med några obligatoriska träffar i Stockholm under studietiden.

Lär mer om utbildningen upplägg på vår hemsida. Välkommen till STI!

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Stiftelsen Stockholms Tekniska Institut

Webbplats

E-post

Telefon