Elkraftingenjör- produktion, distribution och miljö

Bunden | Arboga

Elkraftingenjör-många möjligheter Du kommer att kunna söka arbete som tex: Elkraftingenjör, Driftplanerare, Drifttekniker, Distributionstekniker, Kon

Omfattning 420 YH-poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

1 augusti 2023

Gå till utbildningen

Öppen för sen anmälan

Sista ansökningsdatum

Kontakta utbildningsanordnaren

Om utbildningen

Vill du arbeta som Elkraftingenjör om 2 år?

Som elkraftingenjör inom starkströmsområdet kommer dina arbetsuppgifter att vara kopplade till det företag du blir anställd av. Kommer du till en elleverantör kan arbetsuppgifter från strömförsörjning i hård väderlek till dataövervakning av en transformatorstation eller ett ställverk gälla. Som distributionstekniker kan du antigen fungera som arbetsledare för ett gäng montörer eller själv arbeta som kvalificerade eltekniker i linjereparationstjänst. Är du anställd i ett kraftbyggnadsföretag kan ditt arbete bestå av projektering eller beredning. Du får den teoretiska delen för att bli auktoriserad elinstallatör i utbildningen.

Elkraftingenjör-många möjligheter
Du kommer att kunna söka arbete som tex: Elkraftingenjör, Driftplanerare, Drifttekniker, Distributionstekniker, Konstruktör, Beredare/projektör.

Efter utbildningen kommer du att ha kunskaper om hur man alstrar energi och om framtida tänkbara energikällor. Du får färdigheter i att projektera och planera elenergins väg från kraftkälla till konsument.
Du får kompetenser att kunna utföra avancerade beräkningar, sköta övervakning, drift och underhåll vid elkraftanläggningar och kunskaper att dokumentera dessa.

Utbildningen innehåller fördjupning inom CAD eller ERB

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Arboga kommun, Vuxenutbildningen