Elektroniktekniker

Bunden | Jönköping

Som elektroniktekniker får du arbeta självständigt med planering, utveckling och effektivisering av produktion inom elektronik.

Omfattning 400 YH-poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

1 augusti 2022

Ansök på ju.se

Sista ansökningsdatum

Kontakta utbildningsanordnaren

Fler starter

1 augusti 2023

Om utbildningen

Elektronik finns idag i allting, och elektronikbranschen blir alltmer viktig för alla andra branscher och industrier. Som elektroniktekniker får du arbeta självständigt med planering, utveckling och effektivisering av produktion inom elektronik. Den här utbildningen ger dig kompetens att arbeta med konstruktion, felsökning, testning och produktionssättning av elektroniska komponenter.


Med kompetens att beräkna, konstruera, produktionssätta, felsöka och serva inom elektronisk tillverkning och mikroprocessteknik blir du en viktig kugge inom tillverkningsindustrin. Du kommer att besitta spetskompetens som möjliggör för företag att digitalisera och automatisera sin produktion. Utbildningen fokuserar på att ge en tydlig yrkeskompetens och fokuserar såväl på teknik som mer allmän kompetens inom produktionsekonomi, produktionsteknik, design och konstruktion. Efter utbildningen är du rustad för att självständigt bereda och planera produktion av elektroniksystem, självständigt analysera produktionsprocesser, identifiera utvecklingsområden samt planera underhållsaktiviteter för optimering av elektronikproduktion.

Utbildningen har tagits fram i nära samarbete med företag inom tillverkningsindustrin så att den direkt svarar mot branschens kompetensbehov. Den omfattar många praktiska moment där du kommer att få lära dig hur man arbetar som elektroniktekniker.

Utbildningen ger dig kompetens att arbeta som elektroniktekniker, elektronikmontör, produktionsberedare, planerare och testtekniker inom elektronik. Du kommer kunna arbeta med all typ av beredning, konstruktion, lödning och felsökning av elektroniksystem. Arbetsmarknaden är väldigt god för personer med elektronikkompetens.

Kurser
Analog och Digital teknik 1, 25 Yhp
Analog och Digital teknik 2, 25 Yhp
Design och konstruktion 1, 25 Yhp
Design och konstruktion 2, 25 Yhp
Elektroniktekniker – Introduktion, 50 Yhp
Examensarbete, 25 Yhp
LIA 1 – Elektroniktekniker, 25 Yhp
LIA 2 – Elektroniktekniker, 25 Yhp
LIA 3 – Elektroniktekniker, 25 Yhp
Lödningsteknik, 25 Yhp
Produktionsekonomi, 25 Yhp
Produktionsteknik, 25 Yhp
Test 1, 25 Yhp
Test 2, 25 Yhp
Underhåll och driftsäkerhet, 25 Yhp

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Tekniska Högskolan i Jönköping AB

Webbplats

Telefon