Destination Management

Bunden | Stockholm

Utbildningen för dig som vill arbeta som reseproducent, researrangör, produktutvecklare inom rese- och turistindustrin.

Omfattning 400 YH-poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

1 september 2022

Ansök på tec.se

Sista ansökningsdatum

Kontakta utbildningsanordnaren

Fler starter

1 september 2023

Om utbildningen

Skapa framtidens resande.

Affärsutvecklingsutbildning som lär dig att skapa och paketera upplevelser anpassade till kundernas olika behov.

Vad gör en Destination Manager? Yrkesrollen är bred och varierad. En Destination Manager har bred kunskap om såväl Stockholms län som det övriga landet. Ett kommersiellt och flexibelt tänkande är viktigt då den ena beställaren inte är den andra lik.

Vidare skräddarsyr du olika paket och arrangemang utifrån beställarens behov. Då många av kunderna är utländska arrangörer kommer du vara deras lokala representant som hjälper dem med paketering, kontraktsskrivning, upplägg av aktiviteter och utflykter etc.

Efter avslutad utbildning kommer du till exempel kunna arbeta som reseproducent, researrangör, Destination Management Company (DMC), produktutvecklare inom rese- och turistindustrin, samt säljare på hotell, anläggningar och turistkontor.

Tack vare Travel Education Centers nära samarbete med branschaktiva företag får du som student en utbildning som ligger nära det du kommer jobba med i ditt framtida arbetsliv och möjlighet till LIA-praktik utomlands.

Praktikperioder
Ungefär en tredjedel av studietiden gör du praktik på någon av de ledande företagen i branschen. Det ger dig möjlighet att utveckla din kompetens och skapa ett stort nätverk. En av praktikperioderna kan du om du vill göra utomlands.

9 av 10 får jobb
Vi är en av få yrkeshögskolor som är kvalitetsauktoriserade. Det är därför inte så konstigt att ungefär 9 av 10 har ett kvalificerat jobb efter en YH-examen.

Kostnadsfri och CSN-berättigad
Det kostar inget att gå utbildningen men eventuella utgifter för läroböcker kan förekomma. Utbildning berättigar till både lån och stöd från Centrala Studiestödsnämden (CSN).

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

TEC Travel Education Centre AB

Webbplats

Telefon