Cloud and IT-infrastructure specialist

Bunden | Kalmar

Utveckla framtidens lösningar inom cloud och IT-infrastruktur med spännande teknologier i en kreativ och eftertraktad yrkesroll.

Omfattning 400 YH-poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

1 september 2023

Ansök på gyf.se

Sista ansökningsdatum

11 september 2020

Om utbildningen

Det finns en stor efterfrågan på cloud och IT-infrastrukturspecialister och tillsammans med arbetsgivare och branschens önskemål har utbildningens innehåll skräddarsytts för att passa framtidens behov.

Utbildningen ger dig hög kompetens för att utforma en komplett infrastruktur för privata och publika molntjänster. Du får även kunskaper om att implementera avancerade LAN, WAN och nätverkslösningar, administration av Windows server och Linuxbaserade serversystem. Stor vikt läggs vid arbetsprocesser och kvalitetskriterier samt förmågan att kommunicera och dokumentera på engelska. Identitetshantering, programmering, förändringsledning, IT-säkerhet och klientoperativ ingår i utbildningen.

Avslutad utbildning ger dig möjlighet att jobba i många spännande yrkesroller såsom IT-konsult, drifttekniker IT, IT-infrastrukturspecialist, operations manager för att nämna några.

Arbetsgivare i utbildningens ledningsgrupp:
Atea Sverige, Kalmar Energi, Kalmar Kommun, Meriworks, Multi Renting, Mönsterås kommun, Netapp, OKG, Tieto, Region Kalmar län, Scania CV.

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Kalmarsunds Gymnasieförbund, Axel Weüdelskolan

Webbplats

Telefon