CAD-konstruktör

Bunden | Stockholm

Är du intresserad av konstruktion och produktutveckling, vill jobba kreativt och tycker om att fokusera på detaljer? Läs då till CAD-konstruktör!

Omfattning 400 YH-poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

1 augusti 2022

Ansök på ecutbildning.se

Sista ansökningsdatum

Kontakta utbildningsanordnaren

Fler starter

1 augusti 2023

Om utbildningen

Kanske fascineras du av produktdesign och funderar på varför produkter har en viss form? Inom CAD-konstruktion använder man sig av olika verktyg för att modellera, utveckla och tillverka produkter inom ett stort antal områden från hushållsprodukter till fordon. CAD-modeller används bland annat för att visualisera produkter innan fysisk tillverkning.

Som CAD-konstruktör arbetar du med att designa och utveckla produkter i 3D med inriktning mot industrin. Kompetensen efterfrågas i allt större utsträckning, då allt fler komplexa produkter, material och tillverkningsprocesser uppkommer. I yrkesrollen har man många olika branscher och områden att specialisera sig mot och innefattar allt från design av hushållsprodukter till fordon.

I utbildningen lär du dig alla de avancerade CAD-system som krävs och får kunskap inom de olika metoder och processer som branschen använder sig av. Du lär dig analysera detaljkonstruktion och får djupare förståelse för hur ritningsstandarder används. Du lär dig även att jobba med att skapa produktionsprojekt utifrån kravspecifikation.


Vill du veta mer? Läs mer om utbildningen och ansök på:
https://www.ecutbildning.se/utbildningar/cad-konstruktor/

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

EC Utbildning AB Stockholm