Byggnadsingenjör ROT

Bunden | Solna

Om du är intresserad av att renovera och bygga om äldre hus och byggnader så är denna utbildning något för dig. Var med i utvecklingen redan nu!

Omfattning 400 YH-poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

1 augusti 2023

Ansök på nackademin.se

Sista ansökningsdatum

Kontakta utbildningsanordnaren

Om utbildningen

Om du är intresserad av att renovera och bygga om äldre hus och byggnader så är denna utbildning något för dig. Äldre byggnader kräver kunskaper om byggnadsvård och underhåll, tålamod, ett metodiskt arbetssätt, god planering och förmågan att praktisk tillämpa det man lärt sig. ROT står för Renovering, Ombyggnad och Tillbyggnad.

Vad jobbar du med
Att arbeta som byggnadsingenjör ROT kan vara lite som att lägga ett komplext pussel, där små detaljer skapar en betydligt större helhet. Oavsett om du medverkar i tidigare skede t. ex. med en byggnadsinventering eller om du har avancerat till arbetsledare, så handlar det om byggteknik, lagar och förordningar – som kräver såväl tekniska, ekonomiska och praktiska lösningar.

Det är ett yrke där du har mycket goda utvecklingsmöjligheter, och med rätt ledaregenskaper, initiativkraft och samarbetsförmåga kan du avancera till arbetsledare. Med flera års erfarenhet kan du vara platschef med ansvar för ett helt bygge!

Utbildningen
Grunden i utbildningen är byggteknik, du kommer att få kunskap om olika material och deras varierande egenskaper, samt byggprocessen. Du får lära dig ritningsframställning, kalkylering, rapportskrivning. Under utbildningen går vi också igenom ROT, uppmätningsteknik, hållbar utveckling och ledarskap, samt matematik, installationsteknik och konstruktion för att formulera, analysera och lösa en del av de problem som kan uppstå under byggnationens gång. Alla studenter gör ett examensarbete gärna i samarbete med ett företag.

Yrkesroller efter utbildningen
ROT är en viktig och konjunkturstabil inriktning och efterfrågan av byggnadsingenjörer ROT hög. Byggandet är under stark tillväxt med tillhörande service och infrastruktur i framför allt storstadsregionerna.
Våra examinerade byggnadsingenjörer med ROT-inriktning arbetar på såväl mindre som medelstora och stora byggföretag i yrkesroller som till exempel:

• Biträdande arbetsledare – Biträder personen som planerar aktiviteterna på en byggarbetsplats
• Arbetsledare (utan personalansvar) – Planerar aktiviteterna på en byggarbetsplats
• Entreprenadingenjör – Arbetar med planering, inköp och ekonomi på projektnivå
• Byggnadsingenjör ROT

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Nackademin AB