Behandlingspedagog - Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar

Bunden | Eksjö

För dig som vill jobba som behandlingspedagog med människor som har neuropsykiatriska funktionsnedsättningar

Omfattning 400 YH-poäng (ca 2 år)

1 augusti 2022

Ansök på eksjo.se

Öppen för sen anmälan

1 augusti 2023

Vill du arbeta som behandlingspedagog inom området för neuropsykiatri och göra skillnad för människor?

Behandlingspedagog neuropsykiatriska funktionsnedsättningar är en yrkeshögskoleutbildning som har tagits fram av branschen i samarbete med Jönköping University. Yrkeshögskola är en eftergymnasial utbildningsform som kombinerar teoretiska studier med stark arbetslivs-anknytning.

Som behandlingspedagog arbetar du med vård och behandling av människor med olika typer av problem och svårigheter. Du har en central roll i behandlingsarbetet och arbetar nära människor och måste snabbt kunna sätta dig in i olika problem och situationer med varierande behov. Det kan handla om utsatta barn eller människor med psykiatriska problem.

Med rätt kunskap och förhållningssätt kan du hjälpa människor att utvecklas, se till deras resurser och ge dem möjligheter att växa som individer. För att du ska lyckas krävs en gedigen utbildningsbakgrund och kompetens om hur du bemöter människor utifrån ett professionellt sätt.

Yrket kan vara både krävande och påfrestande samtidigt som det är meningsfull och utvecklande. Utbildningen ger dig både teoretiska och praktiska kunskaper om neuropsykiatri, pedagogiskt förhållningssätt, bemötande och kommunikation, behandlingsmetoder och förhållningssätt, etnicitet och integration samt aktuell lagstiftning inom området.

Under de kommande två åren kommer du att fördjupa dina kunskaper inom det neuropsykiatriska området genom att varva teoretiska studier med praktisk erfarenhet (LIA) ute i arbetslivet. Utbildningen ger kompetens inom aktuell evidensbaserad metodik samt färdigheter för ett självständigt livslångt lärande.

Utbildningen bedrivs på heltid och undervisning sker på plats i Eksjö fyra dagar i veckan.

Tillsammans med de andra studerande kommer du att utbyta erfarenheter och växa i din nya yrkesroll.

Högskolan för lärande och kommunikation i Jönköping AB