Socialpedagog

Distans | Sundsvall

Vill du ha en yrkesroll där du hjälper barn, ungdomar och vuxna till ett mer välmående liv? Då ska du utbilda dig till socialpedagog!

Omfattning 400 YH-poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

21 augusti 2023

Gå till utbildningen

Sista ansökningsdatum

30 mars 2023

Om utbildningen

I rollen som socialpedagog arbetar du med barn, ungdomar eller vuxna i olika livssituationer, där du tillsammans med den du möter hittar vägar till förändring och förbättring. Du kan till exempel arbeta med barn som varit med om svåra uppväxtförhållanden, arbeta på ett HVB hem för ensamkommande flyktingbarn, vara en del av en skolas elevhälsovårdsteam, eller arbete med vuxna som behöver hjälp med återgången till ett stabilt vardagsliv.

Socialpedagogik innehåller en blandning av olika kunskapsområden, exempelvis: socialpsykologi, socialt arbete, psykiatri, pedagogik, sociologi och juridisk kunskap anpassad efter yrkesrollen. För att lyckas i rollen som socialpedagog är det viktigt att du är en ansvarstagande, lyhörd och motiverande person, som brinner för att skapa trygghet åt den du möter. En viss del av personlig mognad krävs för att framgångsrikt kunna leda samtal kring svåra frågor, där det är viktigt att kunna agera professionellt och tålmodigt även i pressade situationer. Som socialpedagog är du en viktig länk mellan de som du hjälper och samhället.

Det finns en stor efterfrågan på kompetens som socialpedagog, både inom offentlig och privat sektor. Framtidsprognoserna ser därför mycket goda ut flera år framöver, detta är en yrkesroll som verkligen behövs!

Efter examen kommer du ha kompetens för att på ett självständigt sätt arbeta som socialpedagog inom vård och behandling på HVB och olika former av stödboenden. Din arbetsplats kan bland annat vara på:
- Statliga institutioner
- Kriminalvården
- Fältverksamhet
- Kommunal öppenverksamhet
- Kvinnojourer samt hem för personer med trauma

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

YH Akademin AB

Webbplats

Telefon