Automationsingenjör Processindustri

Bunden | Gävle, Malmö, Stockholm

Automationsingenjör – ett yrke för dig som gillar problemlösning, programmering och teknik

Omfattning 400 YH-poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

1 augusti 2023

Ansök på irisyh.se

Sista ansökningsdatum

Kontakta utbildningsanordnaren

Om utbildningen

Automation anses, tillsammans med maskininlärning och AI, vara det som kommer att betyda mest för Sveriges industri framöver – både vad gäller effektivisering och CO2-omställning. Men idag råder stor brist på de automationsingenjörer som behövs för att göra jobbet.

Det här är ett avancerat yrke som kräver kunskaper, färdigheter och kompetenser inom flera olika områden, exempelvis programmering, projektledning, automationsteknik och systemintegration. Det passar dig med analytisk förmåga och som gillar problemlösning. Dina intressen rör sig troligen kring teknik och programmering.

Utbildningens innehåll
Förstå system och analysera hur förändringar i en del av processen påverkar andra delar i produktionen.

Hantera processer för industriell tillverkning, effektivisering och hållbar produktion, automations- och systemintegreringar i processanläggningar.

Ha kunskaper om insamling och utvärdering av uppgifter i realtid och programmeringsmetodik och programspråk som används inom industriell programmering.

Arbeta utifrån kravspecifikationer för automationssystem, test, övervakning och driftsättning av enklare el- och automationsanläggningar.

Utbildningens upplägg:
Utbildningen till Automationsingenjör- processindustri är fördelad mellan orterna Stockholm, Malmö och Gävle. Träffar sker i skolan 2–3 dagar i veckan, men föreläsningar sker från någon av orterna och sänds samtidigt via Teams. Vi kommer att i största möjliga mån fördela undervisningen på plats mellan orterna, men vi önskar att man ändå träffas i skolan där det för undervisningstillfället sänds online.

Hela utbildningen tar 80 veckor och i det ingår LIA (praktik) med 20 veckor. Samtliga orter har endast heltidsstudietakt (100%). Utbildningen är kostnadsfri och ger dig möjlighet att söka studielån via CSN.

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Iris Hadar AB

Webbplats

Telefon