Automationsingenjör

Bunden | Hässleholm

Var med och ta fram smarta tekniska lösningar inom Automation! Utbilda dig till Automationsingenjör och sikta in dig på ett framtidsjobb!

Omfattning 400 YH-poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

28 augusti 2023

Gå till utbildningen

Sista ansökningsdatum

15 maj 2023

Om utbildningen

Vill du jobba med kvalificerade arbetsuppgifter inom automation är detta utbildningen som ger rätt kompetens!
Innehållet är framtaget i dialog med ledningsgruppen för utbildningen och automationsföretag i regionen. Utbildningen leder till arbete som Automationsingenjör och du kan jobba med projekt inom automation och programmering av robot- och PLC-system. Mitsubishi, Siemens, ABB, Festo, Omron, m.fl. är exempel på system som används i utbildningen. Konstruktionsarbete, dokumentation, byggnation och idrifttagning ingår också som en naturlig del i ett framtida arbete i team av konsulter i automationsföretag.

I utbildningen varvas praktiska övningar och laborationer med teoretiska genomgångar. Du lär dig också att använda programvaror som Auto CAD, Elprocad, Eplan, GXIEC Developer, TIA Portal, Codesys, etc. Andra året läser man kurser som mynnar ut i ett examensprojekt kring bland annat en avancerad FMS-produktionslinje där du även får lära dig om överordnade system - Citect/SCADA. Du får också förutom avsnitten med industriell automation en inblick i reglerteknik och processautomation. Du lär dig lite om mycket, vilket företrädare från företagen inom automation upplever som en stor fördel vid rekrytering.

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Hässleholms kommun, Yrkeshögskolan Syd

Webbplats

Telefon