Auktoriserad Elinstallatör

1 augusti 2021

Ansök på insu.se

1 augusti 2022, 1 augusti 2023

Satsa på ett framtidsyrke! Det finns ett stort behov av kompetent personal inom elteknikbranschen. Möjligheten att utvecklas inom branschen är mycket god. Genom att läsa auktoriserad elinstallatör ökar din attraktion på arbetsmarknaden!

Varför blir du attraktiv om du har en utbildning till auktoriserad elinstallatör?
Jo, det behövs kunskap om regelverk & standarder, beräkningar och dimensioneringar, hur man kontrollerar före ibruktagning, mätningar, hur man upprättar ritningar och kretsscheman och hur man skriver ett egenkontrollprogram.

För att bedriva elinstallationsarbeten är det sedan den 1 juli 2017 ett krav på att ha en auktoriserad elinstallatör knuten till företaget, och ett egenkontrollprogram.
Efter utbildningen kan du arbeta som auktoriserad elinstallatör, auktoriserad elinstallatör för regelefterlevnad eller som elkonsult.

Jobba samtidigt som du vidareutbildar dig på distans!
Utbildningen är på distans, halvfart under ett år. Tre fysiska obligatoriska träffar ingår.

I utbildningen ingår följande kurser:
- Anläggning för produktion och överföring av el samt industriella anläggningar
- Elinstallationer i byggnader
- Elmaskiner
- Regler och standarder

Sista ansökningsdag: 30 maj 2021
För ansökan och mer information: https://www.insu.se/yrkeshogskola/auktoriserad-elinstallator-distans/

Vill du veta mer? Kontakta INSU yrkeshögskolan 010-188 35 70 alt. yh@insu.se

INSU AB