Applikationsutvecklare mobila enheter

Bunden | Malmö, Nacka

📲 Ta fram och utveckla framtidens användarvänliga applikationer för mobila enheter.

Omfattning 400 YH-poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

22 augusti 2022

Ansök på kyh.se

Sista ansökningsdatum

17 april 2022

Fler starter

1 augusti 2023

Om utbildningen

Vad gör en applikationsutvecklare?
En applikationsutvecklare är specialiserad på utveckling av appar för mobila Android- och IOS-enheter. Yrket innebär mycket programmering men du kommer även att få arbeta med alla delar av utvecklingsprocessen, såsom mjukvarutestning, UX-design och projektledning genom hela utvecklingen – från idé till färdig produkt. Som applikationsutvecklare är det viktigt att du förstår dig på kundens utmaningar, omvandlar dessa till lösningar och slutligen levererar optimerade, snygga och användarvänliga produkter.

Under utbildningen rustas du med teoretisk och praktisk kunskap om programmering i Kotlin, Java, Swift och JavaScript. Du lär dig att strukturera, prioritera, tidsestimera och genomföra projekt och arbetsflöden inom applikationsutveckling. Du får dessutom kunskap och inblick i arbetsprocessen för angränsande utvecklingsområden såsom back-end och testning.

En arbetsdag som applikationsutvecklare
En vanlig vecka brukar börja med att vi på måndagar har en Sprint Planning där vi sätter upp eller går igenom den aktuella sprinten vi jobbar på, vilket vanligtvis är en eller två veckor långa. I sprinten delas olika uppgifter ut till utvecklarna och det kan till exempel vara att bygga ett visst flöde i appen. Arbetet leds av en Projektledare som hjälper till att hålla koll på vad som ska göras och om någon fastnar i sitt arbetet. När det kommer till själva kodandet används olika ramverk dels beroende på projekt men också om det finns ett visst önskemål från kunden.

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

KYH AB

Webbplats

Telefon