3D-artist Visual

Bunden | Eksjö

Vill du ha ett konstnärligt och kreativt yrke och jobba med 3D-modellering, visualisering, animering och konstnärliga tekniker? Gå 3D-artist visual!

Omfattning 400 YH-poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

28 augusti 2023

Ansök på ju.se

Sista ansökningsdatum

17 april 2023

Om utbildningen

Det här är utbildningen för dig som vill skapa bilder, visualiseringar, animeringar och virtuella miljöer av hög konstnärlig kvalitet inom arkitektur, inredning och möbler, formgivning, produktdesign och reklam. Du får 2 års heltidsstudier med 3D-modellering, bildskapande och animering. Utbildningen kombinerar konstnärliga uttryck med teknisk kompetens och ger dig färdigheter att jobba med fotorealistiska bilder av arkitektur, inredning och produktdesign.

Utbildningen är utformad i samarbete med branschens företag och med utbildningens ledningsgrupp. I ledningsgruppen ingår visualiseringsföretag, bildbyråer, arkitektkontor, möbelföretag, småhustillverkare, produktdesignföretag och designstudios. I utbildningens ledningsgrupp ingår representanter från IKEA, Sightline, Zynka/Semren Månsson AB, NY Studio, Hublys, Thule Group, Karema och Visulent.

Utbildningen är projektbaserad och söker efterlikna verkliga arbetssituationer som du kommer att möta i arbetslivet. Vi gör ett flertal studiebesök och studieresor. Undervisningen genomförs av yrkesverksamma 3D-artister, arkitekter, konstnärer och fotografer i studiomiljö på Campusi12.

Utbildningen innehåller två praktikperioder (10+10 veckor) på företag i branschen. Du får inblick i yrkesroll och arbetsprocesser och du kan skapa kontakter. Efter avslutade studier är du redo för en yrkesroll som starkt efterfrågas av näringslivet.

Efter utbildningen kan du jobba på många olika företag och i många roller. Yrket som 3D-artist är konstnärligt, kreativt och du kan jobba både självständigt och tillsammans med andra. Du kan medverka i och driva projektprocesser med bildskapande för arkitektur, inredning och produktdesign. Samhällets ökande efterfrågan av bilder kombinerat med digitalisering och teknikutveckling gör att 3D-artister kommer att vara mycket efterfrågade på arbetsmarknaden under lång tid framöver.

Utbildningen är kostnadsfri och finansieras med statliga medel. Som studerande är du också berättigad till stöd från CSN.

Tekniska Högskolan i Jönköping, Jönköping University, är ansvarig utbildningsanordnare. Utbildningen genomförs i samarbete med Campus i12 i Eksjö, Eksjö Kommun.

Varje år antar vi fler än 20% av de sökande utifrån reell kompetens. Om du är intresserad av en utbildning, men har andra erfarenheter än de som listas i de formella behörighetskraven till utbildningen uppmanar vi dig att göra en ansökan och fylla i en komptenskartläggning. Läs mer under antagning på JU.SE/YH

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Tekniska Högskolan i Jönköping AB

Webbplats

Telefon