Lärarassistent

Bunden | Solna

Omfattning 300 YH-poäng (ca 1,5 år)

1 augusti 2022

Ansök på nackademin.se

Vill du ha ett stimulerande arbete och vara med om att forma framtidens skola? I så fall kan utbildningen lärarassistent vara något för dig! Det är ett yrke för dig som vill jobba med barn och ungdomar i skolan och vara ett stöd, både i och utanför klassrummen.

Lärarassistent är en relativt ny yrkesroll som håller på att växa fram inom skolans värld. Som lärarassistent blir du en del av det pedagogiska sammanhanget och hjälper till att skapa en trygg och stabil miljö i skolan.

Arbeta som Lärarassistent
Det råder stor brist på lärare i Sverige. I rollen som lärarassistent bistår du lärarna i deras pedagogiska och sociala arbete, och du arbetar tillsammans med enskilda lärare eller flera lärare i ett arbetslag. I din roll möter du många olika människor, både barn och vuxna, där det gäller att du fångar upp och förstår deras behov samt hur du kan hjälpa till att avlasta och underlätta.

Utbildningen
Lärarassistenter har en viktig roll i skolan och utbildningen ger färdigheter att både hantera olika administrativa system, samverka i och utanför klassrummet samt kommunicera med både personal, vårdnadshavare, myndigheter och barn.

Yrkesroller som utbildningen leder till:
• Lärarassistent

Det här är en distansutbildning där utbildningen inte bedrivs i klassrum. Utbildningen läses på heltid under 1,5 år med undervisning flera dagar i veckan och har, precis som våra andra YH-utbildningar, minst en fjärdedels LIA-praktik under studietiden. Vissa dagar är förlagda för självstudier så att du, till exempel, har chansen att på egen hand kunna fördjupa dig inom de områden i utbildningen som du önskar få mer kunskap inom.

Nackademin AB