Byggprojektör BIM

Bunden | Halmstad

Brinner du för konstruktion och vill jobba kreativt med innovativ teknik i en allt mer lukrativ bransch? Studera till Byggprojektör inom BIM.

Omfattning 400 YH-poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

1 augusti 2022

Ansök på ecutbildning.se

Öppen för sen anmälan

Sista ansökningsdatum

Kontakta utbildningsanordnaren

Om utbildningen

BIM står för Building Information Modelling och avser själva skapandeprocessen av digitala modeller inom bygg- eller anläggningsprojekt. BIM ersätter i allt högre grad traditionella ritningar och handlingar och visas som en digital representation av en byggnad eller anläggning. Där samlas och organiseras all information för en byggnads livscykel och används för många ändamål och av en mängd olika aktörer.

Fördelarna med BIM är många, däribland bättre och mer ändamålsenliga produkter, effektivare och mer kvalitativa processer, kortare tid och lägre kostnader. Precis som så många andra branscher är byggbranschen mitt uppe i en digital revolution, vilket medför att BIM nu snabbt börjar användas genom hela byggnadens eller anläggningens livscykel.

Utbildningen syftar till att du ska få de kunskaper och kompetenser du behöver för att kunna arbeta som en BIM projektör med allt från 3D projektering av markmodeller och tomtplanering, till beräkning av schaktvolymer, hållfasthetslära, samt bygg-fastighet och underhållsteknik.

VAD BLIR DU EFTER EXAMEN?
Efter examen kan du arbeta som:

- Byggprojektör inom BIM
- Modelleringsansvarig
- BIM-ansvarig
- BIM-samordnare
_________________________________________________________

OM EC UTBILDNING

EC Utbildning är specialiserade på att erbjuda Yh-utbildningar inom avancerad IT i nära samarbete med företag i branschen. Här får du en Yh-utbildning som överensstämmer med företagens behov. Syftet med våra utbildningar är att du snabbt ska kunna få jobb inom IT-området och på så sätt vara med och utveckla morgondagen!

En stor del av utbildningen hos EC Utbildning består av LIA (praktik) som du genomför ute på företag. LIA är en helt unik chans att få pröva dina nya kunskaper på riktigt, innan det är skarpt läge.

_________________________________________________________

EC STREAM - STUDERA VAR DU VILL

Du streamar troligtvis redan dina serier och din musik, varför inte också din utbildning? Med EC Stream vill vi ta det bästa av båda världar och ge dig möjlighet att själv bestämma var du vill studera. Detta innebär att du kan välja att ta del av utbildningen i skolan eller välja att följa lektionerna digitalt via livestreaming.

Mer information om EC Stream finns att hitta på vår hemsida.

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

EC Utbildning AB Helsingborg