Lärarassistent med digital kompetens distans

Distans | Stockholm

Som lärarassistent med digital kompetens kommer du vara ett efterlängtat stöd och ge råd till både lärare och elever.

Omfattning 205 YH-poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska

Studietakt 50%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

1 augusti 2022

Ansök på medieinstitutet.se

Öppen för sen anmälan

Sista ansökningsdatum

Kontakta utbildningsanordnaren

Om utbildningen

Ge professionellt stöd till lärare och elever

Ta chansen att utbilda dig till ett av de viktigaste och roligaste jobben som finns. Som lärarassistent med digital kompetens kommer du vara ett efterlängtat stöd och ge råd till både lärare och elever.

Sverige står inför en stor lärarbrist. Andelen behöriga lärare i grundskolan minskar för varje år samtidigt som elevkullarna växer. Det behövs fler utbildade personer som kan hjälpa till med allt ifrån det administrativa till att vägleda eleverna i dagens digitala djungel.

Bred kunskap med fokus på det digitala
Som lärarassistent med digital kompetens kommer du arbeta som en avlastning för lärare som inte hinner eller kan tillräckligt mycket. Du kommer till exempel svara på frågor från elever om allt från upphovsrätt till vart man ska vända sig om man blivit utsatt för något som inte känns okej.

Expertkompetens
Lärarassistent med digital kompetens är en yrkesroll som uppkommit genom digitaliseringen och på grund av lärarnas nya yrkesroll. Den digitala världen är en stor del av vardagen för unga idag och det behövs kunniga vuxna som kan hjälpa till att hantera olika frågor och ge dem ett digitalt förhållningssätt. Utbildningen ger dig expertkompetens på många områden som lärarna inte har idag.

Distansutbildning
Utbildningen genomförs på halvfart (50 %) på distans. LIA-kursen pågår under utbildningen med 1 dag/vecka (50 dagar under 64 veckor). Fysiska träffar är förlagda två sammanhängande dagar två gånger per termin i anslutning till helger. Studier på övrig tid sker via digital media. Räkna med ungefär 12 timmar per vecka.

Preliminärt är de fysiska träffarna i Stockholm, där flera av de tilltänkta föreläsarna, flera med särskild distanspedagogisk kompetens, finns.

Kvalitetsauktoriserad yrkeshögskola
Medieinstitutet är en av få yrkeshögskolor som är kvalitetsauktoriserade. Det är därför inte så konstigt att ungefär 9 av 10 har ett kvalificerat jobb när de tar examen från oss.

Praktikperioder
Du gör LIA-praktik (Lärande i Arbete) under utbildningen med ungefär 1 dag/vecka (50 dagar under 64 veckor). Det ger dig möjlighet att utveckla din kompetens och skapa ett stort nätverk.

Kostnadsfri och CSN-berättigad
Det kostar inget att gå utbildningen men eventuella utgifter för läroböcker kan förekomma. Utbildning berättigar till både lån och stöd från Centrala Studiestödsnämden (CSN).

Utbildningen ger dig specialiserade kunskaper inom
• teoretisk och praktisk hantering av digitala verktyg, tekniker och plattformar.

• medie-och informationskunnighet med överblick över områden som lagar och regler, sociala medier och textkommunikation.

• Skolan som social arena och hur man löser problem i elevers vardag samt hur man med digitala verktyg stöttar elever med inlärningssvårigheter och funktionsnedsättningar.

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Medieinstitutet i Sverige AB