Drift- och fastighetstekniker

Distans | Uppsala

Utbildningen innebär 1,5 års heltidsstudier på distans med totalt 8 fysiska träffar. Den är CSN-berättigad och leder till yrkeshögskoleexamen.

Omfattning 300 poäng (ca 1,5 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

17 januari 2022

Ansök på ya.se

Sista ansökningsdatum

Kontakta utbildningsanordnaren

Fler starter

1 augusti 2022

Om utbildningen

Som Drift- och fastighetstekniker är du en nyckelperson med ansvar för den dagliga tillsynen av fastigheters tekniska system i fråga om drift, underhåll och skötsel. Du träffar mycket människor i arbetet och bör därför skapa goda relationer med fastighetsägare, hyresgäster och arbetskamrater. Du kommer också att samarbete med underentreprenörer och hantverkare.

Att ansvara för driften av en fastighet innebär också att komma med förslag på förbättringar inom de olika tekniska systemen såsom värme, ventilation, vatten, belysning, hissar, passage och avlopp.

Arbetet är ett fritt jobb under ansvar där du jobbar såväl praktiskt som teoretiskt och med stora möjligheter att själv planera och styra ditt arbete.

I branschen är efterfrågan hög på ny kompetens inom bl a digitalisering, energioptimering och fastighetsautomation. Rekrytering av nya medarbetare i fastighetsbranschen är stor tack vare den snabba teknikutvecklingen och även pga de stora pensionsavgångarna.

För mera information skicka mejl till fastighet.yh@ya.se

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

YrkesAkademin YH AB

Webbplats

Telefon