Teknikinformatör

Bunden | Göteborg

Välkommen som studerande till vår yrkeshögskoleutbildning: Teknikinformatör.

Omfattning 200 poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 50%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

7 december 2020

Ansök på folkuniversitetet.se

Sista ansökningsdatum

Kontakta utbildningsanordnaren

Fler starter

1 september 2021

Om utbildningen

Är du tekniker med stort intresse för kommunikation? Eller informatör med ett stort tekniskt intresse? Då borde du studera på vår ettåriga YH-utbildning till teknikinformatör. Vi ger dig verktygen till att utveckla din kommunikativa och pedagogiska förmåga. Du lär dig även hur du förmedlar tekniskt material på ett effektivt sätt i olika digitala kanaler.

Utbildningen är på halvfart och undervisningen är upplagd som lärarledd klassrumsundervisning, inslag av självstudier, individuella arbeten och arbeten i grupp, handledning, projektarbete, LIA-praktik, studiebesök samt gästföreläsare från arbetslivet. Vi håller till i våra lokaler i Göteborg. Du lär dig producera material som är korrekt skrivet, målgruppsanpassat och som enkelt kan publiceras i olika former och genom olika kanaler som motsvarar användarens behov.

Efter avklarad utbildning kan du arbeta som till exempel teknikinformatör, teknisk redaktör eller teknisk skribent. Behovet av teknikinformatörer ökar i takt med att säkerhets- och dokumentationskraven höjs inom EU och i resten av världen.

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Folkuniversitetet Kursverksamheten vid Göteborgs universitet